Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor: Sper ca până miercuri legea bugetului să plece spre promulgare

Ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, a declarat duminică seara că speră ca până mercuri legea bugetului să plece spre promulgare, afirmând că, în prezent, sistemul public funcţionează cu resurse financiare la nivel de 1/12 la nivelul bugetul anului 2016, care sunt neacoperitoare.

712 afișări
Imaginea articolului Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor: Sper ca până miercuri legea bugetului să plece spre promulgare

Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor: Sper ca până miercuri legea bugetului să plece spre promulgare (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

''Sperăm că până mâine o să avem raportul comisiilor de specilaitate, să putem începe mâine după-amiază dezbaterile în plen şi marţi, miercuri, să avem legea bugetului care să plece la promulgare, să apară în MO şi să poată şi ceilalţi ordonatori din ţară (…) să-şi poată aproba bugetele propri şi ţara să revină la normalitate pentru că până la publicarea bugetului pe 2017 tot sistemul public din România funcţionează cu resurse financiare la nivel de 1/12 la nivelul bugetul anului 2016, care în mod evident sunt neacoperitoare'', a spus Viorel Ştefan după ce legea bugetului de stat pentru anul 2017 a fost aprobată de comisiile reunite de Buget.

Comisiile reunite pentru Buget-Finanţe şi Bănci din Parlament au adoptat duminică, pe capitole şi anexe, proiectele Legii bugetului de stat şi Legii asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, cu majoritate de voturi. Dezbaterile în plenul Parlamentului încep luni la ora 13,00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici