Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu: OUG 13 nu a fost o greşeală. Iohannis să îşi intre în rolul de mediator

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, a declarat duminică la Parlament că preşedintele Klaus Iohannis ar trebuie să fie iniţiatorul acţiunii de mediere, afirmând că OUG 13 nu a fost o greşeală, dar că lucrurile trebuie analizate mai bine.

4728 afișări
Imaginea articolului Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu: OUG 13 nu a fost o greşeală. Iohannis să îşi intre în rolul de mediator

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu: OUG 13 nu a fost o greşeală. Iohannis să îşi intre în rolul de mediator (Imagine: Alexandru Dobre / Mediafax Foto)

''Eu nu sunt un minister care avizează acest demers, nu aş vrea să îmi exprim opinia cu privire la cea mai bună variantă. Cred că trebuie să identificăm un echilibru corect între lupta anti-corupţie şi drepturile cetăţenilor şi acest echilibru încă nu s-a găsit'', a spus Alexandru Petrescu la Parlament.

El a susţinut că OUG 13 nu a fost o greşeală, dar că lucrurile trebuie analizate mai bine.

''Guvernul nu şi-a făcut un deservicu, trebuia să ordoneze tot ceea ce Curtea Cosntituţională a indicat că trebuia reaşezat şi investiţiile şi economia sunt oarecum corelate cu un cadru judiciar corect şi echilibrat. Toate trebuis să intre în consens pentru ca spaţiul investiţional săă fie atrăgător'', a adăugat Petrescu.

Întrebat ce trasmite mediului de afaceri, Petrescu a răspuns că Români ar trebui menţinută pe radarul de investiţii.

''Cei din mediul de afaceri să menţină în continuare România pe radarul lor de investiţii. Este foarte important. România a dovedit că poate menţine o creştere economică accelerată, vrem să creştem nivelul de dezvoltare anul acesta şi în anii ce vin'', a afirmat ministrul

Cât priveşte demisia lui Florin Iordache, Petrescu a afirmat că nu ajută la atingerea echilibrului.

''Este o decizie unilaterală a domnului ministru şi nu cred că demisia lui sau faptul că rămâne în poziţie este modalitatea de a atinge acel echilibru'', a comentat ministrul o posibilă demisie a lui Florin Iordache.

Petrescu a insistat că pentru a atinge un echilibru trebuie să se revină la masa negocierilor, iar preşedintele Klaus Iohannis trebuie să îşi intre în rolul de mediator.

''Trebuie să ne întoarcem la masa de negocieri (…) Preşedintele trebuie să îşi intre în rolul de mediator cu adevărat şi abia atunci putem spera că trecem la punctul următor în evoluţia situaţiei din ultimle zile. Ceea ce se întâmplă acum nu este decât dăunător economiei. (…) el ar trebui să fie iniţiatorul acţiunii de mediere'', a subliniat el.

Petrescu a concluzionat că ''economia primează, investiţiile primează şi dacă aici o ducem prost o să o ducem prost peste tot''.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici