Vlădescu către consilierii economici externi: Lăsaţi aroganţa şi trataţi antreprenorii în mod egal

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a făcut joi apel la consilierii economici externi ai României ca să lase deoparte aroganţa şi să trateze în mod egal toţi întreprizătorii români, pentru a ajuta la revigorarea exportului şi scoaterea României din criză.

29 afișări
Imaginea articolului Vlădescu către consilierii economici externi: Lăsaţi aroganţa şi trataţi antreprenorii în mod egal

Vlădescu către consilierii economici externi: Lăsaţi aroganţa şi trataţi antreprenorii în mod egal (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Întreprinzătorii români au nevoie de dumneavoastră, dar trebuie să fiţi deschişi către ei. Sunteţi cu toţii miniştri, dar sunteţi miniştri în slujba antreprenorilor români. Întreprinzătorul român nu e numai cel care vine la un hotel de cinci stele şi vă invită la masă şi îşi permite să o plătească, dar este şi cel care vrea să exporte de 10.000 de euro ceva şi nu ştie unde să se ducă sau pe cine să întrebe", a spus Vlădescu, în cadrul celei de-a şasea reuniuni a consilierilor economici din reprezentanţele economice din străinătate ale Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Ministrul Finanţelor a arătat că sunt puţine şanse ca România să aibă o creştere economică solidă pe termen lung fără o majorare solidă, tot pe termen lung, a exporturilor, însă a atras atenţia că exporturile nu pot să crească fără sprijinul consilierilor economici externi.

El a adăugat că întreprinzătorii români nu ştiu limbajul diplomatic.

"Nu sunt atât de sofisticaţi ca dumneavoastră, nu ştiu că vă numiţi între dumneavoastră miniştrii (...) Lăsaţi genul de comportament pe care l-aţi avut până acum, staţi dumneavoastră de vorbă cu ei, chiar dacă consideraţi că nu este important", a adăugat Vlădescu.

Ministrul Finanţelor şi-a arătat regretul că pentru o bună parte din economia românească, consilierii economici externi sunt inexistenţi, iar inexistenţa face ca o bună parte din economia românească să nu fie conectată la exterior.

"Mă adresez acum şi şefilor dumneavoastră, să vă dea mai multă încredere. Ambasadorul Statelor Unite nu are nicio problemă să vină la mine şi să-mi pună pe birou facturi neîncasate de la stat ale companiilor americane sau rezultatele licitaţiilor în care companiile americane nu au câştigat", a adăugat Vlădescu.

El a precizat că România a crescut în ultimii ani bazându-se nu doar pe investiţiile marilor întreprinzători, ci şi pe ale celor mici.

"Marii oameni de afaceri se descurcă, cei mici nu ştiu şi au nevoie de dumneavoastră. Vă rog, lăsaţi aroganţa şi încercaţi să-i vedeţi pe toţi ca pe nişte oameni. Vă rog să aveţi curajul şi să cereţi liderilor dumneavoastră să vă bateţi pentru companiile româneşti", a adăugat Vlădescu.

El a menţionat că fără o creştere solidă a exporturilor România nu va avea nicio şansă să iasă din criză.

"Un copil mi-a spus acum câteva zile să scot ţara din criză, aşa vă rog şi eu pe dumneavoastră, să ajutaţi România să iasă din criză", a conchis Vlădescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici