Vlădescu: Declaraţiile lui Antonescu sunt aberaţii absolute, nu există risc de incapacitate de plată

România nu prezintă vreun risc de intrare în incapacitate de plată, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, în replică la afirmaţiile liderului PNL, Crin Antonescu, pe care le califică drept "aberaţii absolute".

21 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Declaraţiile lui Antonescu sunt aberaţii absolute, nu există risc de incapacitate de plată

Vlădescu: Declaraţiile lui Antonescu sunt aberaţii absolute, nu există risc de incapacitate de plată (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"România n-are niciun risc să intre în incapacitate de plată, iar declaraţiile domnului Crin Antonescu sunt aberaţii absolute. Pensiile şi salariile se plătesc la timp, fără niciun fel de problemă", a spus Vlădescu.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, înaintea BPC, că demersul lui Sebastian Vlădescu privind o dezbatere publică pe ideea impozitării pensiilor şi propunerea ministrului Muncii, Mihai Şeitan, privind limitarea dreptului la alocaţie reprezintă "haiducia de dreapta a Guvernului Boc", care consideră că Exectuviul este în căutare disperată de bani, existând riscul incapacităţii de plată.

"Cum să comentez? Un om de dreapta, e un guvern de dreapta, care doreşte să ia alocaţiile de la bandiţii de copii ai bandiţilor de bogaţi şi să impoziteze pensiile şi sub 1.000 de lei, de la bandiţii de pensionari. Dincolo de lucrurile astea, care deja au căpătat o alură halucinantă, eu cred că toate aceste semne ne arată pur şi simplu că Guvernul nu mai are bani şi că suntem în preajma riscului incapacităţii de plată, pentru că în momentul în care vedem că salariaţi numeroşi încasează mai puţini bani şi ni se povesteşte de fapt că au greşit contabilii, au greşit mii de contabili toţi în acelaşi sens", a susţinut Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici