Vosganian: Salariile angajaţilor Ministerului Economiei sunt "inacceptabil" de mici

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat luni că situaţia personalului instituţiei este "dramatică", salariile sunt "inacceptabil" de mici, iar tinerii nu au posibilitatea să se angajeze în minister, astfel că este necesară deblocarea funcţiilor.

374 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Salariile angajaţilor Ministerului Economiei sunt "inacceptabil" de mici

Vosganian: Salariile angajaţilor Ministerului Economiei sunt "inacceptabil" de mici (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"După patru ani am găsit o situaţie dramatică în privinţa personalului ministerului. Salariul mediu net este de 1.600 lei, este inacceptabil. Tinerii nu au acces la posturi, trebuie o formulă în privinţa blocării posturilor, tinerii trebuie să aibă posibilitatea să acceadă în funcţii", a afirmat Vosganian, prezent la audierile comisiilor parlamentare reunite pentru aprobarea bugetelor ministerelor pentru 2013.

La audieri au venit Vosganian şi ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini. Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, nu este prezent.

Vosganian a afirmat că se sfieşte să vorbească în numele lui Niţă.

"Văd că bunul meu prieten Niţă nu este. Mă sfiesc să vorbesc în numele lui, în virtutea delegării de atribuţii', a spus Vosganian.

Vosganian a adăugat că bugetul pentru închiderea minelor este subfinanţat cu 70 milioane de lei, iar Ministerul Finanţelor Publice trebuie să găsească fonduri pentru aceste investiţii după primul trimestru al acestui an.

"La închideri de minelor bugetul este subfinanţat cu 70 milioane de lei. Previn Ministerul Finanţelor că soluţia găsită nu poate convinge pe nimeni. Am avut accidente pentru că închiderile de mine nu au mers pe programul stabilit, vă rog ca după primul trimestru să alimentăm bugetul închiderilor de mine", a continuat el.

Totodată, Vosganian a afirmat că terenurile companiilor de stat aflate în faliment vor fi utilizate pentru construcţia unor parcuri tehnologice.

"Îmi încredinţez colegii că unde avem companii în pragul falimentului, cum este Fortus Iaşi sau ca în Bucureşti, vom aloca terenuri pentru a putea fi folosite ca parcuri tehnologice", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici