Vulpescu a fost revocat din CA al Transgaz, postul a fost preluat de un secretar de stat din SGG

Remus Vuplescu, director de cabinet la Ministerul Finanţelor Publice, a fost revocat din Consiliul de Administraţie al Transgaz, unde era administrator privizoriu de la finalul lunii ianuarie, în locul său fiind numit un secretar de stat din Secretariatul General al Guvernului (SGG) Andrei Rizoiu.

192 afișări
Imaginea articolului Vulpescu a fost revocat din CA al Transgaz, postul a fost preluat de un secretar de stat din SGG

Remus Vulpescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În sedinţa din data de 02.06.2014 a Consiliul de Administraţie al SNTGN Transgaz, Vulpescu Dumitru Remus a fost revocat din funcţia de administrator provizoriu, neexecutiv, independent al Consiliului de Administraţie al societăţii. Începând cu aceeaşi dată Consiliul de Administraţie numeşte pe Rizoiu Andrei în calitate de administrator provizoriu, până la întrunirea adunării generale ordinare a acţionarilor SNTGN Transgaz în scopul alegerii administratorului pentru postul rămas vacant", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Transgaz Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Vulpescu a fost preşedinte al Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

Andrei Rizoiu, fost consilier la cabinetul vicepremierului Dan Nica în 2009, a fost numit în mai 2012 secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

Compania Transgaz este controlată de stat, care prin Secretariatul General al Guvernului deţine 58,51% din acţiuni, restul titlurilor fiind în portofoliile alor acţionari.

Titlurile Transgaz au încheiat şedinţa bursieră de marţi în scădere cu 0,78%, la preţul de 191,5 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 2,254 miliarde lei (512,8 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici