Washingtonul cere peste zece miliarde de dolari băncii BNP Paribas pentru încălcarea unor embargouri

Justiţia americană a cerut băncii franceze BNP Paribas să platească o amendă de peste zece miliarde de dolari pentru că a încălcat timp de patru ani embargourile impuse de Statele Unite împotriva Cubei, Iranului şi Sudanului, scrie joi Wall Street Journal (WSJ).

111 afișări
Imaginea articolului Washingtonul cere peste zece miliarde de dolari băncii BNP Paribas pentru încălcarea unor embargouri

Washingtonul cere peste zece miliarde de dolari băncii BNP Paribas pentru încălcarea unor embargouri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

BNP s-ar afla în negocieri pentru a plăti sub de opt miliarde de dolari, scrie WSJ, citând surse apropiate dosarului.

Această sumă reprezintă una dintre cele mai mari amenzi aplicate vreodată unei bănci în Statele Unite.

O decizie încă nu a fost luată şi discuţiile ar putea să dureze timp de mai multe săptămâni, adaugă WSJ.

Washingtonul acuză BNP Paribas că a ocolit în perioada 2002-2009 sancţiunile americane impuse Iranului, Sudanului şi Cubei. Banca a efectuat în aceste ţări plăţi în dolari.

O anchetă internă a băncii a semnalat la începutul anului un "volum important de operaţiuni care ar putea fi considerate neautorizate potrivit unor legi şi norme ale Statelor Unite".

BNP a alocat 1,1 miliarde de dolari pentru acest litigiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici