Wizz Air va aplica o taxă pentru bagajele de cabină. Compania va încasa suplimentar 7 milioane de euro

Pasagerii Wizz Air vor plăti o taxă dacă vor să transporte în cabină un bagaj cu dimensiunile mai mari de 42x32x25 centimetri, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, operatorul low cost.

4165 afișări
Imaginea articolului Wizz Air va aplica o taxă pentru bagajele de cabină. Compania va încasa suplimentar 7 milioane de euro

Wizz Air va aplica o taxă pentru bagajele de cabină. Cât costă aceasta (Imagine: MediafaxFoto)

Taxa pentru astfel de bagaje este de zece euro.

Măsura va intra joi în vigoare, pentru pasagerii care au rezervat bilete Wizz Air pentru călătorii începând cu 24 octombrie.

În prezent, transportul bagajelor în cabină este gratuit.

Bunurile cumpărate în aeroport, după controlul de securitate, vor fi permise în continuare în mod gratuit în cabină.

Astfel, pasagerii care vor transporta în cabină bagaje cu dimensiuni cuprinse între 42x32x25 centimetri şi 56x32x25 centimetri, vor trebui să plătească o taxă online de 10 euro. Pentru dimensiuni mai mari, dar până la 50 de kilograme, călatorii sunt obligaţi să le trimită la cală, unde tariful este de 15 euro.

Taxa de 10 euro este valabilă doar pentru plata online, la achiziţia biletului, pentru că dacă pasagerul se hotărăşte în aeroport, la check-in, ce bagaj ia în cabină, taxa ajunge la 20 de euro.

Din testele făcute de Wizz Air reiese că în urma acestei decizii, circa 25% dintre pasageri vor continua să ia bagaje mari cu ei în cabină. Ţinând cont că operatorul de transport aerian din Ungaria transportă aproximativ 2,8 milioane de călători pe an în şi dinspre România, rezultă încasări suplimentare din taxa de bagaje de circa 7 milioane de euro.

"Ne aşteptăm ca toate rutele să se bucure de mai mult spaţiu şi să se îmbunătăţească astfel timpul de instalare în avion", a declarat Daniel de Carvalho, corporate manager la Wizz Air.

El a mai spus că în prezent o treime dintre pasageri merg cu valize mari în cabină şi mai puţin de jumătate duc bagajele la cală.

Compania va introduce taxa în toate ţările în care operează, cu excepţia Ucrainei.

Wizz Air este cea mai mare companie low cost din Europa Centrală şi de Est şi operează o flotă de 39 de aeronave Airbus A320 din 16 baze în peste 250 de rute. Compania estimează că va transporta în acest an aproximativ 12 milioane de pasageri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici