Yenul scade, pieţele asiatice sunt variate, deoarece Japonia majorează dobânzile pentru prima dată în 17 ani

Yenul a slăbit, iar acţiunile de la Tokyo au crescut marţi, după ce Banca Japoniei a majorat ratele dobânzilor pentru prima dată în 17 ani.

201 afișări
Imaginea articolului Yenul scade, pieţele asiatice sunt variate, deoarece Japonia majorează dobânzile pentru prima dată în 17 ani

Având în vedere că inflaţia se menţine în mod constant peste ţinta de două procente a oficialilor şi că discuţiile recente privind salariile s-au încheiat cu creşteri importante, Banca Japoniei s-a simţit în sfârşit încrezătoare să renunţe la o politică care a fost o excepţie în economia mondială.

Oficialii "au evaluat ciclul dintre salarii şi preţuri şi au apreciat că obiectivul de stabilitate a preţurilor de două procente va fi atins într-un mod durabil şi stabil".

Majorarea ratei dobânzii este prima din 2007 încoace.

Măsura vine în contextul în care mai multe bănci centrale importante organizează în această săptămână adunări în care se vor decide ratele dobânzilor, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie şi Australia.

Deşi măsurile reprezintă o schimbare majoră faţă de o politică de lungă durată, comercianţii le-au luat în serios, acţiunile japoneze fiind în creştere, iar yenul în scădere faţă de dolar, datorită diminuării aşteptărilor privind reducerea ratelor de dobândă în SUA în acest an, relatează AFP.

Cu toate acestea, există totuşi îngrijorarea că o politică japoneză mai strictă ar putea perturba pieţele financiare, deoarece investitorii îşi transferă banii în Japonia în căutarea unor randamente mai bune, în timp ce alte bănci centrale se pregătesc să înceapă să facă reduceri.

Investitorii se pregătesc, de asemenea, pentru cea mai recentă decizie de politică monetară a Rezervei Federale miercuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici