COMENTARIU Lelia Munteanu: Cum va gestiona România vaccinul Pfizer, când sistemul medical nu poate păstra temperatura normală?

1456 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Cum va gestiona România vaccinul Pfizer, când sistemul medical nu poate păstra temperatura normală?

COMENTARIU Lelia Munteanu: Cum va gestiona România vaccinul Pfizer, când sistemul medical nu poate păstra temperatura normală?

În Israel se discută aprins despre logistica necesară transportării şi depozitării vaccinului Pfizer (la minus 70 de grade). Dacă transportul va fi probabil asigurat de producător, restul trebuie gestionat de cumpărător, care în ultima vreme s-a poticnit în lucruri mai simple. 
 
Dacă israelienii - cu o tehnologie şi un corp medical de excepţie - au această îngrijorare, autorităţile de la Bucureşti sunt încrezătoare, ca de obicei înaintea oricărei catastrofe. Preşedintele Iohannis ne-a asigurat, încă din 10 noiembrie: „Avem deja o strategie de vaccinare anti-COVID şi sunt stabilite obiectivele şi activităţile”. Care sunt „obiectivele şi activităţile” rămâne un secret.  
 
Germania (no offense, nu mi-a trecut nici o clipă prin cap să o compar cu România), de pildă, a organizat deja pe cuprinsul întregii ţări 60 de puncte de vaccinare, care urmează să fie utilate coresponzător: în afară de congelatoare la minus 70 de grade şi  aparatură de decongelare înaintea administrării, personal medical instruit în această tehnică nouă şi complicată.
 
Har Domnului, Uniunea Europeană ne va băga vaccinul în traistă. Ce vom face cu el se sparie gândul, când peste România mai stăruie miros de ars şi când sistemul nostru medical nu poate păstra temperatura normală. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici