COMENTARIU Lelia Munteanu: Staţiile de contaminare - o problemă care va apărea şi în transportul în comun din România, după 15 mai

El Al ("Spre Înălţimi"), ţinută la sol de problemele financiare.

4349 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Staţiile de contaminare - o problemă care va apărea şi în transportul în comun din România, după 15 mai

COMENTARIU Lelia Munteanu: Staţiile de contaminare - o problemă care va apărea şi în transportul în comun din România, după 15 mai

În Israelul care a pornit acţiunile de relaxare, transportul în comun a devenit un coşmar. Autobuzele lucrează în regim corona - sunt admişi doar 20 de pasageri, într-un vehicul de 40-60 de locuri. În consecinţă, îmbulzeala s-a mutat în staţii, care au devenit staţii de contaminare, focare de infectare. Autorităţile fac apel la cetăţeni, rugându-i să se deplaseze cu maşina personală, după ce în ultimii ani au făcut eforturi mari să-i convingă să folosească preponderant transportul în comun.
 
Controalele de Securitate sanitară la intrarea în mall-uri şi instituţii s-au relaxat repede şi ele. Dar încă persistă o teamă de spaţii închise, şi oamenii preferă să-şi facă aprovizionarea în locuri cu ieşire la stradă.
 
El-Al ("Spre Înălţimi"), considerată cea mai sigură companie de aviaţie din lume (nu doar graţie procedurilor de Securitate, ci şi echipamentelor anti-rachetă cu care sunt înzestrate avioanele sale), traversează momente foarte dificile, care au început înaintea coronacrizei şi s-au acutizat în ultimele luni. Guvernul a aprobat uriaşul împrumut pe care l-a solicitat, dar cu atât de multe condiţii, încât acordul miroase a naţionalizare (Statul cere acţiuni).
 
Se ascute lupta (sic!) pentru suplimentatea bugetului dintre gruparea de la Ministerul Sănătăţii, condusă de directorul general Bar Siman Tov şi cele patru Case de Asigurări Medicale. Cel dintâi susţine că are nevoie bani în plus pentru a rezista viitorului val de coronavirus, aşteptat în toamnă-iarnă. Casele de Asigurări cer ele suplimentarea bugetului, motivând că pot face treabă mai bună şi mai ieftină, prin dezvoltarea serviciilor comunitare. În această dispută, Ministerulul Sănătăţii are cele mai bune argumente - paturile ATI, de care s-ar putea să fie nevoie, sunt doar în spitale.
 
În fine, noul Guvern va fi înscăunat miercuri noaptea sau joi dimineaţa. Bibi îi lasă pe dinafară pe toţi fruntaşii Likudului şi îşi numeşte yesmen, după obicei. Dintre aceştia nu va lipsi actualul ministru de la (In)cultură şi Sport, doamna Miri Regev (un amestec exploziv între Monica Anisie şi Violeta Alexandru), care însă va trece, probabil, la Transporturi.
 
Nimeni nu e naiv să spere că, după înscăunare, Executivul va depolitiza, în sfârşit, criza sanitară care a atras criza economică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici