COMENTARIU Marius Oprea: Covid 19: A fost, sau n-a fost?

Acum, după ce lucrurile par a se linişti cu răspîndirea noului coronavirus şi, de frica ameninţărilor preşedintelui cu o nouă stare de urgenţă, mai toată lumea se spală pe mîini, poartă mască şi păstrează distanţa, aşa cum ne-a învăţat Klaus Iohannis timp de două luni, au început să prolifereze şi opinii, şi teorii diverse cu privire la Covid-19.

7406 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Marius Oprea: Covid 19: A fost, sau n-a fost?

COMENTARIU Marius Oprea: Covid 19: A fost, sau n-a fost?

Acum, după ce lucrurile par a se linişti cu răspîndirea noului coronavirus şi, de frica ameninţărilor preşedintelui cu o nouă stare de urgenţă, mai toată lumea se spală pe mîini, poartă mască şi păstrează distanţa, aşa cum ne-a învăţat Klaus Iohannis timp de două luni, au început să prolifereze şi opinii, şi teorii diverse cu privire la Covid-19. Ele se învîrt în jurul unei mari dileme: a fost, sau n-a fost? E întocmai ca discuţia din filmul cu acelaşi nume între profesorul de istorie alcoolic din judeţul Vaslui şi preopinenţii săi, din filmul lui Porumboiu. A fost sau n-a fost? Unii, fideli liniei oficial acceptate, susţin că a fost. Dar, ca şi despre revoluţie, unii zic că pandemia n-a fost decît o conspiraţie. O răceală. Alţii zic că a fost o lovitură de stat. O acţiune a guvernului şi finanţei mondiale, un test la care a fost supusă populaţia globului. Mai sînt unii care spun că a fost o acţiune controlată, pusă la cale de marile puteri. O măsură de eugenie socială.

Pot fi identificate cel puţin şapte teorii ale conspiraţiei, care acoperă supoziţiile de mai sus, susţinînd că n-a fost. Ele sînt, în mod normal, mai numeroase decît opinia potrivit căreia a fost, care se bazează în genere doar pe numărul morţilor şi al răniţilor (bolnavilor, adică) şi pe o descriere a faptelor, ternă şi nespectaculoasă, fără nuanţe şi interpretări.

Teoria conspiraţiei numărul 1

Coronavirusul nu există. Avea de-a face cu o conspiraţie mondială, care pune în practică un program de eugenie socială, conceput în laboratoarele Germaniei, implicit ale Uniunii Europene, cu complicitatea lui Bill Gates, care-l urăşte pe Trump, a Chinei şi a Organizaţiei Modiale a Sănătăţii (căreia, după ce a aflat, preşedintele american i-a tăiat fondurile). Decizia a fost luată după ce tentativa de echilibare a ”piramidei sociale” prin politicile de încurajare a emigraţiei din Orientul Apropiat a dat greş: arabii nu se integrează şi refuză în general să muncească. Planul a fost acceptat de toate puterile europene, care se confruntă cu aceeaşi problemă a întreţinerii vîrstinicilor, în defavoarea creşterii economice. Statele Unite şi Federaţia Rusă nici n-au fost consultate, dar ruşii, spre deosebire de americani, au ”mirosit” ceva. Din această teorie decurge şi

Teoria conspiraţiei numărul 2

Prin acceptarea generală a ”distanţării sociale” şi a izolării la domiciliu, care au fost realizate prin răspîndirea dirijată a coronavirusului de către majoritatea ţărilor din Grupul G8, se preconizează o creştere a natalităţii în ţările dezvoltate, de natură să asigure un echilibru pe termen mediu şi lung al ”piramidei sociale” şi izolarea pe plan mondial a Federaţiei Ruse, a cărei putere urmează să fie drastic redusă, pentru însuşirea şi împărţirea vastelor ei resurse. Putin a reacţionat, lansînd un puternic război cibernetic, de dezinformare.

Teoria conspiraţiei numărul 3

Nici coronavirusul, nici măsurile luate de guverne, nici morţile sau îmbolnăvirile nu există. Sîntem supuşi unui război parapsihologic, realizat printr-un program de inducere la nivel mondial a unei realităţi false. Halucinaţia colectivă s-a realizat prin reţelele telefoniei mobile 5G – de aceea, în regiunile fără astfel de reţele, virusul nu a ajuns, sau se manifestă accidental – care au indus populaţiei globului această realitate paralelă. Între timp, chinezii / ruşii / americanii / nemţii (la alegere sau toţi, în funcţie de preferinţă) au instaurat un guvern mondial, sub dominaţia căruia ne vom găsi, odată treziţi la realitate.

Teoria conspiraţiei numărul 4

Coronavirusul este un produs artificial al chinezilor. În înţelegere cu ruşii, care au realizat cu ajutorul vastei lor reţele de spionaj din întreaga lume împrăştierea lui, chinezii şi ruşii au trecut la un act de răzbunare pentru cîştigarea ”războiului rece” la finele anilor ’80 de către  puterile occidentale. Coronavirusul este un purtător viral al comunismului, care va facilita instaurarea unei noi ordini mondiale, subminînd democraţia, creştinismul şi economiile de piaţă. 

Teoria conspiraţiei numărul 5

Coronavirusul este pedeapsa lui Dumnezeu, care pregăteşte astfel el însuşi Apostazia planetară, pentru că s-a plicitisit pur şi simplu de atîtea probleme pe care le are cu oamenii. Tocmai de aceea, a socotit ca, prin împiedicarea Învierii lui Iisus în acest an, să nu mai dea nimănui nicio şansă, precum i-a dat în trecut lui Noe şi să poată trece, nestingherit, la distrugerea Umanităţii, fără să aibă parte, încă odată, ca atunci cînd nu l-a ajutat pe Cruce, de vreun reproş din partea Fiului Său.

Teoriile conspiraţiei, numerele 6-7

Aceste teorii despre covid-19  sînt împărtăşite de fanii spaţiului cosmic. Una spune că epidemia de coronavirus este de fapt rezultatul dezvoltării unor programe NASA, care vor să încurajeze în mod direct colonizarea planetei Marte într-un termen cît mai scurt, făcînd Pămîntul de nelocuit. Alta, că acest virus nu este de pe Terra. El a fost adus în Wuhan (China), cel mai potrivit loc pentru a prolifera pe planetă, de o navă extraterestră. Se instituie astfel posibiltatea proximă de ocupare a Pămîntului fără vreo împotrivire, de către o rasă care ne este inferioară militar, dar superioară din punct de vedere al dotării genetice şi imunităţii.

A fost sau n-a fost? Nu se ştie şi probabil niciodată nu vom cădea de acord. Dar efectele Covid-19, ca şi cele ale revoluţiei în România sînt aceleaşi, pentru cei mai mulţi cetăţeni. Indiferent de teoria în care cred, pe stradă şi în mijloacele de transport, cam toţi oamenii obişnuiţi se plîng că o duc mai rău ca înainte, poartă mască şi majoritatea se pricep la politică. Excepţie fac politicienii. Ei nu se plîng decît de alţi politicieni şi cei mai mulţi nu poartă mască, decît dacă sînt filmaţi şi apar la televizor. Uneori, nici acolo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici