COMENTARIU Sorin Avram: Ciucă, Ciolacu, Drulă şi cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Dragnea, la ”Foşti chefi la cuţite”

În ţările care contează, politicienii, la final de carieră, străbat lumea în lung şi în lat şi conferenţiază în faţa studenţilor sau a oamenilor de afaceri, ori înfiinţează fundaţii caritabile la care adună fonduri substanţiale pentru a salva balenele, ciocănitoarele sau păsările mici cu pene argintii. La noi, cei care cândva au fost mari şi tari îşi înfiinţează firme mici şi mijlocii care ciupesc contracte cu statul, îşi numără zilele pe care le mai au de petrecut în puşcării, joacă table în parc ca nişte pensionari ce sunt ori ţin neapărat să demonstreze cine sunt, de fapt.

775 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Ciucă, Ciolacu, Drulă şi cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Dragnea, la ”Foşti chefi la cuţite”

Liviu Dragnea, cel care numea prefecţi, miniştri, secretari de stat şi schimba premierii aşa cum îşi schimbă tobele premier trupele rock de provincie, şi-a făcut un blog în care prezintă reţete culinare. Domnul Dragnea şi-a pus mustaţa de duminică şi a îmbrăcat un halat de bucătar, şi având pe fundal un decor alcătuit din câteva rafturi pe care stau borcane cu fel de fel de ingrediente a prezentat în primul episod o mâncare de păstăi. Surpriză, în condiţiile în care Liviu Dragnea ar fi trebuit să prezinte o reţetă de varză, pentru că el este cel care a făcut varză şi Guvernul, şi partidul pe care l-a condus până aproape de buza prăpastiei.

În timp ce unul dintre foştii şefi ai României a descoperit păstaia şi se mândreşte cu asta, viitorii bucătari vorbesc despre alegeri anticipate sau, după caz, despre comasarea alegerilor. Rămas fără ciolan, liderul USR, Cătălin Drulă, spune că ”peneliştii, adică ospătarii PSD, aşa cum s-au autonumit în şedinţa de miercuri seară, sunt disperaţi. Au venit cu o propunere ridicolă, din nou: să comaseze alegerile locale cu cele parlamentare. Asta arată disperarea lor de a se agăţa de putere. Ei ştiu foarte bine: este şi neconstituţional - există decizii pronunţate pe această temă - şi anormal să votăm în acelaşi timp pentru primării, consilii locale şi judeţene, dar şi pentru parlamentari. Şase buletine de vot ar fi o nebunie”.

Premierul PNL, Nicolae Ciucă, recunoaşte că este ospătar, dar nu al PSD, ci al poporului, şi îl serveşte cu ce îşi doreşte acesta. Domnul Ciucă spune că din sondajele PNL a rezultat că românii s-au săturat de atâtea rânduri de alegeri şi că s-ar bucura dacă nu ar mai fi chemaţi atât de des la urne. Şi preşedintele PSD, probabil viitorul premier al României, o face pe-a ospătarul pentru popor. Domnul Ciucă l-a servit pe acesta cu ce a simţit el că îşi doreşte: ”S-a discutat despre posibilitatea comasării alegerilor, nu cred, sincer, că pe agenda de lucru sau de priorităţi a românilor este comasarea alegerilor. Am terminat un scenariu, cel de anticipate şi acum intrăm în altul de comasare a alegerilor. Cred că mai important ceea ce se întâmplă în spatele meu, autostrada Moldovei, să găsim soluţii pentru reducerea preţurilor la produsele alimentare şi la un moment dat, cum e normal, politic vom lua şi decizii privind comasarea alegerilor, dar cred că în primul rând trebuie să respectăm legea”.

România a fost şi este condusă de bucătari şi ospătari, însă de unii care nu au calificare pentru aşa ceva. Bucătari şi ospătari care nu ar avea ce pune masa celor pe care îi tot cheamă la vot dacă nu ar fi fermierii. Fermieri care în prezent sunt grav afectaţi de importurile masive de cereale din Ucraina. E mult mai uşor să vorbeşti despre anticipate ori despre comasarea alegerilor sau să faci miştouri ieftine în care îi ”îmbraci” pe rivalii politici în ospătari, în loc să inviţi toată clasa politică să facă echipă şi să meargă la Bruxelles pentru ca fiecare, pe culoarele lui, să facă lobby astfel încât fermierii români să nu dispară.

În loc să se ocupe de rezolvarea problemelor importante ale Ţării, şi Puterea, şi Opoziţia continuă să se preocupe de lucruri nesemnificative şi să facă glume de restaurant ascuns în spatele gării.

Oare la final de carieră politică, domnii Ciucă, Ciolacu şi Drulă ce reţete vor prezenta pe blogurile lor personale? Şi oare cine va câştiga concursul televizat ”Foşti chefi la cuţite”?  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici