COMENTARIU Sorin Avram: Dar cu vrăjelile împrăştiate de oficiali, cum rămâne, domnule Arafat?

5391 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Dar cu vrăjelile împrăştiate de oficiali, cum rămâne, domnule Arafat?

După criticile apărute în presă ca urmare a informaţiilor privind înfiinţarea de către Guvern a unei platforme care să depisteze informaţiile false care induc panica în rândul populaţiei, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a spus: ”Ştirile false sunt răspândite, şi am văzut efectele acestor ştiri false recent, când toată România a mers la rând la benzinării din cauza unei ştiri false, care dacă era depistată din timp, când a început să se răspândească, putea să iasă o reacţie imediată, să informeze populaţia corect şi să sisteze isteria care s-a produs”.

Haideţi, domnule Arafat, să înlocuim benzinăria cu farmacia: ”Ştirile false sunt răspândite, şi am văzut efectele acestor ştiri false recent, când toată România a mers la rând la farmacii, pentru a cumpăra dezinfectant pentru mâini”. Dumneavoastră, domnule Arafat, şi colegii dumneavoastră de speriat lumea aţi urcat preţul dezinfectanţilor din magazine, explicându-le oamenilor că dacă nu-şi dezinfectează mâinile de ”n” ori pe zi atunci viaţa lor este în pericol. Ulterior, studiile şi viaţa au demonstrat că virusul se transmite cel mai adesea prin aer, şi nu prin atingerea anumitor suprafeţe ori a mâinilor persoanelor infectate.

Să înlocuim benzinăria şi supermarketul: ”Ştirile false sunt răspândite, şi am văzut efectele acestor ştiri false recent, când toată România a mers la rând la magazine, pentru a cumpăra drojdie, făină, zahăr şi ulei”. Vă mai aduceţi aminte, domnule Arafat, când cu comunicatele dumneavoastră, transmise noaptea, ca hoţii, aţi creat o atmosferă de film post-apocaliptic de serie ”C”, care făcea lumea să golească rafturile de produsele alimentare considerate a fi de bază? În acelaşi timp, aţi reuşit să-i băgaţi pe oameni în depresie, sporind astfel cozile la farmaciile care vindeau anti-depresive.

De fake-news-urile răspândite de tot felul de troli ticăloşi ori de idioţi utili ne mai apărăm, poate, pentru că am mai pus şi noi mâna pe câte o carte, pe care am şi deschis-o. Însă, ce ne facem cu vrăjelile împrăştiate noaptea, ca hoţii, de oficialii Statului Român. Un stat populat la vârful său de tot felul de incompetenţi. Poate va fi ultima oară când îmi permit luxul de a folosi cuvântul ”incompetenţi”, pentru că dacă intră în vigoare platforma de depistare a fake-news-urilor a Guvernului, atunci un astfel de comentariu va fi şters automat. Dar am o soluţie: în loc de incompetenţi voi scrie competenţi, însă cu ghilimele. Poate că cenzorii domnului Arafat nu se vor prinde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici