COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Embargo „din doi-n trei”...

1067 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Embargo „din doi-n trei”...

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Embargo „din doi-n trei”...

„Investigate Europe” e o organizaţie formată din jurnalişti experimentaţi în investigaţii.

Ei au scos la suprafaţă murdăria ipocriziei politice în goana după bani.

După ce ruşii au invadat Crimeea şi au proclamat republicile separatiste din Donbas, Consiliul Uniunii Europene a adoptat decizia 2014/512/CFSP la 31 Iulie 2014.

Acolo, se stipula explicit că:

„Vânzările, furnizarea, transferul ori exportul, directe sau indirecte, de armament şi materiale aferente de orice fel, inclusiv arme şi muniţie, vehicule militare şi echipamente, echipamente paramilitare şi piese de schimb în Rusia de către entităţi naţionale ale Statelor Membre sau de pe teritoriile Statelor Membre sau folosind pavilionul lor naţional pe vase sau avioane, vor fi interzise fie că provin sau nu din teritoriul lor. ”

Cât se poate de clar !

Ei bine... nu !

De atunci şi până anul trecut, zece ţări ale Uniunii Europene au exportat o largă varietate de armament şi echipamente militare în Federaţia Rusă.

Valoarea acestor exporturi ?

Aproape 350 de milioane Euro.

Ţările „şmechere”, cele care au fentat embargoul ?

Franţa, Germania, Italia, Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Finlanda, Slovacia şi Spania.

Embargoul ?! O poveste de prostit pe proşti.

Numai Franţa a exportat în valoare de 152 milioane de Euro.

Printre altele, a exportat camere cu termoviziune montate pe mai mult de 1.000 de tancuri ruseşti.

Că unele dintre ele zac prin şanţurile din Ucraina e una, iar faptul că li s-a-ntâmplat asta lovite fiind de arme antitanc americane sau britanice, e alta.

Mai marii Lumii s-au grăbit să înarmeze părţile, nu de alta dar să aibă cu ce să se bată, nu ?!

Că doar nu i-or fi interesat banii..

Cea mai tare fază însă e alta.

Potrivit Stockholm International Peace Research Institute, SIPRI, Rusia a este a doua cea mai mare piaţă pentru exporturile de armament ucrainene.

Chiar şi după anexarea Crimeei...

Circul nebunilor !

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici