COMENTARIU Valeriu Şuhan: Nasol, sunt alb şi sunt straight

Au apărut pe panourile publicitare outdoor din Bucureşti nişte mesaje de tipul ”eu sunt cutărica şi sunt bisexuală” sau ”eu sunt cutărelu şi sunt gay”.

2904 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu Şuhan: Nasol, sunt alb şi sunt straight

Nasol, sunt alb şi sunt straight

Ele sunt materializarea unei campanii europene menită să combată discriminarea bazată pe vârstă, orientare sexuală, identitate de gen şi să promoveze drepturile persoanelor în vârstă, din cadrul proiectului finanţat de Comisia Europeană ”Best4OlderLGBTI”.

Campania asta, parte a Programului Drept, Egalitate şi Cetăţenie (REC) este iniţiativa a şapte organizaţii non-profit şi se derulează în şase ţări europene, printre care şi România.

Organizaţia din România implicată, filială a EaSI, The European Association for Social Innovation a emis o ”Declaraţie Publică” în 13 puncte, al cărei conţinut mi s-a părut destul de lax, lejer, neconvingător.

Totuşi, am înţeles că această campanie urmăreşte ”să descompună miturile şi stigmatizarea care caracterizează modul în care o orientare sexuală diferită, este considerată ceva anormal sau bizar”.

Mai e o concluzie acolo care chiar mi s-a părut bizară, anume că ”scopul este de a evidenţia faptul că oamenii pot fi discriminaţi din cauza orientării lor sexuale, mai ales dacă sunt vârstnici.”

Ceea ce e însă cu totul de neînţeles, este că nu rezultă decât extrem de vag şi doar aluziv, în ce ar consta discriminarea la care ar fi expuşi vârstnicii LGBTI.

Şi mai aiurea mi se pare sintagma ”pot fi discriminaţi”, adică o probabilitate plasată în mod inabil, ca certitudine devenită astfel, motiv al campaniei. Aiuritor !

Adică, mai pe şleau, apare doar ca o posibilitate ca acei oameni să fie discriminaţi dar nu e cert şi atunci se declanşează această campanie care exhibă într-un mod agresiv, preferinţele sexuale ale unei categorii.

O victimizare puerilă, dar cu un mare potenţial agresiv.

Păi, atunci hai să facem o campanie de tipul ”eu sunt cutăreasca şi sunt la ciclu” sau ”eu sunt cutărescu şi am gonoree”.

Ambele s-ar dovedi chiar mai ”benefice” pentru că ne-ar avertiza că doamna e indispusă, sau că nu e bine să faci sex neprotejat pentru că te pândeşte o boală ”lumească”.

Stupidul e oricum la el acasă, dar cu toate tembelismele cărora trebuie să le facem faţă în numele political correctness, e explicabil. Dar nu acceptabil.

Bine că nu trăiesc în America- nu credeam să ajung să spun asta- pentru că alb fiind, ar fi o dată în plus, de-a dreptul nasol.

Dacă îmi place femeia de lângă mine, cea care îmi încălzeşte viaţa şi mi-o împlineşte, căreia îmi place să-i duc flori, s-o iubesc, ce fac ? Mă apuc să scriu pe garduri aşa, preventiv, că sunt îndrăgostit de Ea ?!

De fapt, poate ar fi o idee, totuşi !

Hai să facem şi noi, cei care suntem ”straight”, o campanie că ne place şi iubim sexul opus şi suntem discriminaţi prin imbecilitatea care ne pune la colţ pentru asta.

Că sunt oameni care au o atracţie pentru cei de acelaşi sex, sau faţă de ambele, sau mai ştiu eu pentru ce sau cine, nu am a comenta. Treaba lor !

Mie îmi va plăcea în continuare, să-i ofer flori femeii de lângă mine.

Discret şi cu dragoste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici