COMENTARIU Valeriu Şuhan: Portocala stricată

2289 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu Şuhan: Portocala stricată

Acum câteva zile cel-de-tristă-amintire Mircea Negulescu, fost procuror la DNA Ploieşti, zis Portocală, zis Zdreanţă, zis Zisu, a fost reţinut de către procurorii SIIJ.

Prezentat instanţei pentru a fi arestat, tristul a fost doar, pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Fostul procuror este acuzat de săvârşirea a numeroase fapte penale dintre cele mai grave, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual, abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat.

În total, e vorba de 31 de infracţiuni. Harnic, dom’ procuror…

Odată cu el a mai fost reţinut şi mâna lui dreaptă cu care se ştergea la nas, un fost ofiţer de poliţie judiciară şi el acuzat de o grămadă de fapte incriminate de legea penală.

Practic, cei doi s-au ţinut de mână când au violat cu veselie, mai tot codul penal.

Şi totuşi, n-au fost singuri ! Se pare că a mai fost măcar încă unul, pentru că altfel, nu s-ar justifica acuzaţia privind constituirea de grup infracţional organizat.

Potrivit art. 367 al (6) din Codul Penal, ”prin grup infracţional organizat se înţelege grupul structurat, format din trei sau mai multe persoane…”

Ar fi o mare dezamăgire, dar nu-i o problemă că suntem deja obişnuiţi, ca această acuzaţie să fi fost  doar formală, aşa de coloratură.

Chiar mă întreb de ce a fost ea avută în vedere în această fază, fiind vorba doar de doi suspecţi, dar în sfârşit, om vedea. Sper totuşi, ca SIIJ să nu ne dea vreo probă de incompetenţă.

Povestea acestui mardeiaş al dreptului este cea care atrage atenţia prin dimensiunile monstruozităţii personalităţii sale.

Habar nu am dacă fariseul e vinovat sau nu, asta e treaba judecătorilor.

Ceea ce am văzut însă la el, este comportamentul unui tip labil psihic, frustrat de propria condiţie, dornic până la sacrificiu de a face rău, doar pentru a se vorbi despre isprăvile sale.

Limbajul, atitudinea, manifestările sale sunt precum cele ale unui infractor înrăit.

Nu ştiu dacă ele au fost compuse de către personaj sau i-au ieşit pe cale naturală, dar cu siguranţă, sunt convingătoare pentru a-i cristaliza personalitatea.

Tarele sale comportamentale au fost sesizate de către cei interesaţi în iniţierea şi derularea operaţiunilor de pseudo-justiţie şi l-au „recomandat” pentru a deveni o unealtă folositoare.

Omul este reprezentativ pentru ceea ce înseamnă lipsa de scrupule, abuz, dispreţ şi orgoliu bolnav.

Dincolo de profilul psihologic al insului, rămân faptele care i se impută şi care sunt sunt deosebit de grave.

Represiunea nedreaptă în contextul anului 2020, istoric, politic, social, reprezintă echivalentul „reeducării” din cadrul „experimentului” Piteşti.

Nu mi se pare deloc o exagerare, atâta timp cât scopul urmărit a fost cam acelaşi, anularea propriilor idei şi concepţii ale celor vizaţi, în general politicieni sau apropiaţi acestora şi alterarea personalităţii lor până la obedienţa totală.

E foarte greu de admis că într-o societate care se proclamă a fi democratică, oamenii, indiferent cine ar fi şi cu ce s-ar ocupa, să fie atât de la discreţia abuzului sălbatic, abject.

Înainte de a scrie acest comentariu, am mai ascultat încă o dată înregistrările disponibile cu Mircea Negulescu zis „Portocală”, zis „Zdreanţă”, zis „Zisu”, de pe vremea când era procuror. Chiar şi unele de după.

Scârbă, e puţin spus…

 

 

  

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici