COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Prin jungla urbană

1267 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Prin jungla urbană

Ca şi pe mulţi alţii, m-au impresionat imaginile surprinse într-un autobuz cu o copilă plângând şi zbătându-se cu disperare în braţele unui bărbat.

Nimic din imaginile acelea nu lasă să se-nţeleagă că, de fapt, era o scenă de viaţă cotidiană, dramatică, dar în niciun caz tragică.

Pur şi simplu bărbatul era o cunoştinţă apropiată a familiei copilei, iar absolut întâmplător şi accidental, împreună cu copilul, au luat alt autobuz decât mama acestuia.

Totul e bine când se termină cu bine, se spune.

Aşa e, toată lumea respiră uşurată că nimic rău nu s-a întâmplat şi nimeni nu a avut de suferit.

Adevărul e că impresiile cele mai puternice le-am avut după ce imaginile au trecut şi vestea bună a ajuns şi la mine.

Am avut şi am în contiuare un gând persistent.

Nu-mi pot scoate din cap faptul că nici unul dintre cei care asistau la scena dramatică a fetiţei disperate nu au schiţat nici un gest de a reacţiona în vreun fel.

Asta, pe mine cel puţin, m-a pus serios pe gânduri.

În ce lume trăim?

Ce ne mai leagă între noi ca oameni?

Ce a mai rămas din ceea ce obişnuiam să numim omenie?

Până unde merge indiferenţa faţă de semeni?

Situaţia ca atare, trădând o pasivitate revoltătoare, poartă un mesaj trist.

Oamenii şi-au pierdut omenia, iar suferinţa altora, chiar dacă le ţipă-n urechi, nu-i mai emoţionează. Rămân prizonierii indiferenţei pe care ei înşişi şi-au construit-o.

Coeziunea comunităţii este un deziderat pierdut, iar valenţele de umanitate s-au disipat trist într-o societate amorfă.

Lume multă, oameni puţini …

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici