COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Restart în gard...

1159 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Restart în gard...

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Restart în gard...

De vreo două zile se vorbeşte de o sesizare a Avocatului Poporului cu privire la o prostie cât casa din partea Guvernului.

Pe mine nu mă surprinde prostia aia.

Ea se înscrie în şirul deja mult prea lung al unor acte de guvernare inepte.

Dacă nu ştiaţi, de la începutul pandemiei, hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, douăzeci la număr, nu s-au publicat în Monitorul Oficial.

În România există o lege, Legea 24/2000, care reglementează normele de tehnică legislativă.

În art. 11 al acestei legi se prevede extrem de clar că, în vederea intrării lor în vigoare, actele normative se publică în Monitorul Oficial.

Cât se poate de firesc.

Dacă nu sunt publicate în Monitor, practic, ele nu există.

Cât se poate de simplu.

De ce nu au găsit cu cale guvernanţii să îndeplinească această condiţie minimală, e o întrebare care şi-o pune oricine, nu doar Avocatul Poporului.

Evident, cetăţeanul este interesat mai puţin de aspectele de tehnică legislativă.

Pe el îl interesează să ştie ce anume îi este interzis.

Şi-l mai interesează cum anume află acest lucru.

Extrem de simplu de dedus deci că Monitorul Oficial este, după cum arată şi numele, sursa oficială şi exclusivă de informaţie în materie.

Şi-atunci, se întreabă omul de rând, de ce Dumnezeule, nu le-au publicat?

Am stabilit că una dintre explicaţii e prostia. Mai atenuat spus, necunoaşterea.

Ok, mai e şi alta?

Da!

Ştim deja că necunoaşterii, ca să continui într-o manieră elegantă, i se asociază fudulia.

Fudulia însă are şi ea un aliat, agresivitatea.

De aceea, însumând toate acestea, premierul a găsit cel mai potrivit s-o ameninţe pe doamna Renate Weber, Avocatul Poporului.

„Este momentul să dăm restart acolo”, zice iritat domnia sa.

Îi scapă însă un lucru... Esenţial!

Avocatul Poporului nu-l chestionează din curiozitate personală, ci pentru că această instituţie ne reprezintă pe noi, cetăţenii.

Domnia sa nu are nici o putere legală asupra Avocatului Poporului şi atunci, ameninţarea apare mai degrabă ca expresie a propriilor neputinţe.

S-a dat cocoş.

Ţanţoş şi fudul...

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici