COMENTARIU Valeriu Şuhan: US Army şi scenariul de război urban

Acest scenariu care conţine peste 200 de pagini şi acoperă perioada până în 2028, se referă la aşa-zisa ”Generaţia Z”, tinerii născuţi după 1996 care, împinsă de dezamăgire şi nemulţumire profunde, declanşează în 2025 o rebeliune, ”Zbellion”, pe străzile oraşelor americane, semănând dezordine, distrugeri şi teroare.

851 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu Şuhan: US Army şi scenariul de război urban

US Army şi scenariul de război urban

Site-ul american ”The Intercept”, în virtutea Freedom of Information Act, adică legea americană a accesului liber la informaţie, a obţinut documente care relevă că Pentagonul a imaginat un scenariu de război, ”war game”, denumit ”The 2018 Joint Land, Air and Sea Strategic Special Program” sau JLASS-2018.

Foarte interesant este că autorii documentului sunt cadeţii academiilor militare americane, viitorii strategi şi tacticieni ai Americii în domeniul apărării.

Este foarte adevărat că scenariul acesta nu a fost asumat în mod explicit de către oficialităţi ca o evaluare naţională de intelligence, dar el este recunoscut totuşi ca ”o intenţie de a reflecta o descriere plauzibilă a tendinţelor majore şi influenţelor în diverse regiuni ale Lumii”.

Acest scenariu care conţine peste 200 de pagini şi acoperă perioada până în 2028, se referă la aşa-zisa ”Generaţia Z”, tinerii născuţi după 1996 care, împinsă de dezamăgire şi nemulţumire profunde, declanşează în 2025 o rebeliune, ”Zbellion”, pe străzile oraşelor americane, semănând dezordine, distrugeri şi teroare.

Complotul ”Zbellion” este doar o parte a JLASS-2018, el fiind descris de către autori pe un front mult mai larg, care cuprinde scenarii cu privire la islamiştii africani, extremiştii anti-capitalişti şi viitoare formaţiuni de tip ISIS.

În viziunea scenariului, mulţi dintre membrii generaţiei Z sunt puternic afectaţi psihologic de efectul atacurilor 9/11 şi de recesiunea din 2008, dar şi de povara taxelor şcolare şi a opţiunilor limitate de a obţine slujba pe care şi-ar dori-o. Ei au renunţat să mai spere la o viaţă mai bună, la ”visul american” şi consideră că ”sistemul” este împotriva lor.

Aşa sunt descrise în scenariu condiţiile ridicării la luptă a generaţiei Z.

Conform acestui ”war game”, totul începe în 2025 cu ocazia mitingurilor, protestelor, în cafenele, iar aceşti ”Zoomers” nemulţumiţi încep o campanie globală de tip cyber, pentru a denunţa injustiţia, corupţia şi pentru a susţine cauze ce conjunctural, li s-ar părea benefice lor înşişi.

O revoluţie !

Sunt descrise în amănunt metodele şi mijloacele pe care ”Zoomers” le aplică pentru a se organiza în mod clandestin şi pentru a-şi asigura finanţarea acţiunilor.

Recrutarea individuală, face-to-face, instrucţiuni de accesare a ”dark web” pentru obţinerea de malware sofisticate prin intermediul cărora să spargă conturile corporaţiilor, instituţiilor financiare şi altor entităţi care susţin ”establishment”-ul corupt şi anacronic sunt Imaginate în scenariu.

Câştigurile ar urma să fie convertite în monede virtuale şi să fie distribuite membrilor ”merituoşi” inclusiv pe ”criteriul” nevoilor lor.

Conducerea ”Zbellion” îi asigură pe membrii săi că acest mod de redistribuţie a bogăţiei este nedetectabil de lege şi că ”ţintele” vizate, corporaţii, bănci, instituţii financiare etc. sunt alese justificat datorită bogăţiei lor, prin votul secret al delegaţilor membrilor.

În lumea JLASS-2018, cei mai activi militanţi ai Generaţiei Z preiau practic, iniţiativa taxării în folosul organizaţiei a instituţiilor respective pentru a ”combate” inechitatea distribuirii bogăţiei.

În lumea JLASS-2018, ”cyber world” este menită să răspândescă chemarea la anarhie.

Scenariul cuprinde perspectiva ca până la sfârşitul acestui deceniu, din întreaga Americă, ”mişcarea” să cuprindă Europa, Africa şi Asia.

Ai zice că acest ”war game” este doar un exerciţiu al aspiranţilor, visând războaie care să-i facă generali, un SF al mânuitorilor de arme.

Dacă însă, te uiţi pe străzile americane acum când vorbim, ceea ce JLASS-2018 imagina, pare că a devenit o realitate. Cel puţin, sub forma anarhiei manifeste.

Să fie oare, devansată imaginaţia aplicată a cadeţilor americani de realitatea faptică ?

In God we trust !

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici