Ion Cristoiu, despre scandalul Cîţu: Premierul nu a corespuns aşteptărilor. A obligat sistemul să facă lucruri compromiţătoare

  • Ion Cristoiu: Singurul lucru care îl poate termina este dacă undeva există o declaraţie a lui, şi băieţii o au, în care el spune că nu a fost condamnat sau nu a avut nicio problemă cu alcoolul. Este terminat. E fals în acte.
  • Ion Cristoiu: În această perioadă, Cîţu nu a corespuns aşteptărilor. Cu primarii s-a purtat arogant, vă spun eu din surse. S-a dus peste tot, dar nu vorbea el. Şi în acel moment, şi mult mai grav, a obligat sistemul să facă lucruri compromiţătoare, apropo de DNA. Şi cred ca ori să i se fi cerut să se retragă ori să se încerce retragerea lui.
  • Ion Cristoiu: Dacă până duminică seara niciun susţinător nu zice nimic s-a terminat, rămâne Cîţu. Dacă mâine iese un tărăboi mai mare decât ne-am aştepta cu acel marş al LGBT înseamnă că a fost pusă la cale o diversiune ca să-l salveze pe Cîţu.
10120 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre scandalul Cîţu: Premierul nu a corespuns aşteptărilor. A obligat sistemul să facă lucruri compromiţătoare

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că scandalul creat în jurul premierului Cîţu, în urma dezvăluirilor că a făcut închisoare în America acum 20 de ani, ar putea fi consecinţa unei încercări de retragere a acestuia din cursa pentru şefia PNL.

Ion Cristoiu spune în acest context că Florin Cîţu s-ar putea retrage dacă se va dovedi că a făcut declaraţii false în legătură cu trecutul său.

“La el, singurul lucru care îl poate termina este dacă undeva există o declaraţie a lui, şi băieţii o au, în care el spune că nu a fost condamnat sau nu a avut nicio problemă cu alcoolul. Este terminat. E fals în acte”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu a prezentat principale ipoteze legate de apariţia acestuia scandal din care nu lipseşte o posibilă implicare a preşedintelui Iohannis.

“După părerea mea, cea mai importantă ipoteză este următoarea: aceasta vine de la Cotroceni. Până pe 25 septembrie, mai pot fi impuse candidaturi la şefia PNL. Florin Cîţu, când a fost propus candidat să-l bată pe Ludovic Orban, s-a contat pe faptul că are funcţia de premier, s-a contat pe faptul că nu e atît de prost om politic. Nu întâmplător au ales un premier care are vizibilitate, bani. În această perioadă, Cîţu nu a corespuns aşteptărilor. Cu primarii s-a purtat arogant, vă spun eu din surse. S-a dus peste tot, dar nu vorbea el. Şi în acel moment, şi mult mai grav, a obligat sistemul să facă lucruri compromiţătoare, apropo de DNA. Şi cred ca ori să i se fi cerut să se retragă ori să se încerce retragerea lui”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că dacă se urmăreşte o retragere a lui Florin Cîţu, atunci aceasta va viza candidatura la şefia PNL şi nu postul de premier.

“Dacă există un scenariu, el este de retragere a lui de la PNL, nu din funcţia de premier pentru că e riscant. Dacă se retrage din funcţia de premier am avea o criză politică uriaşă. Trebuie să pun un alte premier. Şi-atunci, până pe 25 septembrie se poate întâmpla o mişcare: susţinătorii lui Iohannis spun: ne pare rău, nu mai merge. El iese şi anunţă că renunţă la candidatura la şefia PNL şi că recomandă organizaţiilor care l-au susţinut să-l susţină pe ăla. După părerea mea, numai Ciucă poate fi”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu adaugă că, dacă în perioada următoare se va întîmpla ceva care să abată atenţia de la acest scandal, înseamnă că s-a pus la cale o diversiune pentru a-l salva pe Florin Cîţu.

“Dacă până duminică seara niciun susţinător nu zice nimic s-a terminat, rămâne Cîţu. Dacă mâine iese un tărăboi mai mare decât ne-am aştepta cu acel marş al LGBT înseamnă că a fost pusă la cale o diversiune ca să-l salveze pe Cîţu. Nu cred că preşedintele se va pronunţa... dacă va spune că trebuia să-şi dea demisia, înseamnă că deja i-a cerut demisia. Nu cred că bătălia se duce pe postul de premier pentru că produce o criză. La ora actuală, dacă nu e Iohannis în piesă... băieţii sunt cu sondajele şi zic hai să vedem. Deocamdată, din punctul meu de vedere, nu văd o presiune de care să ţină cont Iohannis”, a mai spus publicistul.

Topul săptămânii

În Topul Săptămânii, realizat de publisictul Ion Cristoiu, locul 5 este ocupat de Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, iar locul 1 de premierul Florin Cîţu.

Locul 5 – Constantin Toma, primarul municipiului Buzău

„Mi-a acordat un interviu pe care îl vom difuza sâmbătă seara, de la 8 la 9, la Aleph News. E unul dintre cei mai mari primari smart city din România. Este fascinant ce a povestit aici, cu economia circulară, cu folosirea apei de ploaie, o mare problemă. Era el bun de ministru. Şi e foarte important acest lucru. Pe 26 septembrie e  un moment crucial pentru România.  Are loc la Buzău şi în comuna Ţinteşti un referendum de unire. Reforma administrativă presupune alipirea unor sate la oraşele mari. Oraşele mari se sufocă. S-a încercat şi a eşuat  din cauza orgoliilor la Oradea şi Bolojan a anunţat că vine, numai că la Buzău s-au opus chiar liberalii”.

Locul 4- Klaus Iohannis, preşedintele României

„Avem mai multe motive. Unul că tace, toată lumea aşteaptă duminică, dacă va spune ceva în legătură cu criza care se petrece şi pentru că a înţeles că mersul cu bicicleta rezolvă criza schimbărilor climatice. Nu e adevărat”.

Locul 3- Emil Boc, primarul municipului Cluj-Napoca

„Cel puţin până acum el a fost preşedintele PNL, pentru că numai el a vorbit. Foarte interesant. Vorbea el şi Cîţu şedea pe acolo ca portret. El a fost foarte activ şi există zvonuri, dar pot să spun că el nu va candida şi nu va fi preşedintele PNL pentru că e pedelist. Marea problemă este că PNL nu s-a sudat, deoarece Ludovic Orban i-a înlăturat pe pedelişti. Avem de-a face cu resurecţie a pedeliştilor, care au trecut în spatele lui Cîţu. De ce? Cîţu nu e atât de penelist. Ei s-au gândit, şi Iohannis, a zis hai să alegem pe cineva să unească cele două triburi, ca să mă exprim aşa”.

Locul 2- Ludovic Orban, preşedintele PNL

„Pentru că ne-a spus aseară că el o să-i ceară demisia între patru ochi, dacă i se cere. El trebuia să  facă o chestie foarte simplă. Să anunţe aseară: convoc Biroul Permanent şi cer demisia sau retragerea spriinului. N-a zis nici el nimic”.

Locul 1- Florin Cîţu, premierul României

„Nu aş vrea să fiu în pielea lui, dacă e pe bune. Numai el ştie dacă alţii mai au ceva despre el.  Nu este o perioadă confortabilă dacă ştie că mai e încă ceva. Eu cred că imediat s-a întâlnit cu Iohannis. Şi ăla îl poate sprijini până la un punct”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici