Ion Cristoiu: Prin starea de alertă rămânem pe ultimul loc în Europa în materie de relaxare

  • Ion Cristoiu: Klaus Iohannis şi regimul lui întreţin iluzia periculoasă că gata, vin banii de la UE. E o iluzie periculoasă pentru că de aia mulţi vor să stea în casă şi vin banii
  • Ion Cristoiu: Nu mă surprinde că prelungeşte starea de alertă, vor rămâne în continuare restricţii. Asta ne reaminteşte o axiomă: a crescut numărul de infectaţi în România, în condiţiile în care noi suntem la începutul relaxării
  • Ion Cristoiu: Se va continua această stare de alertă până pe 15 august, cu vreo săptămână înainte o să crească numărul de infectări şi iar o să iasă medicii şi o să spună cum arată plămânii celor infectaţi
3099 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Prin starea de alertă rămânem pe ultimul loc în Europa în materie de relaxare

Ion Cristoiu: Prin starea de alertă rămânem pe ultimul loc în Europa în materie de relaxare

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu atrage atenţia că numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut în România în condiţiile în care suntem, comparativ cu alte state europene, abia la începutul relaxării şi nu se declară surprins de decizia autorităţilor de a prelungi starea de alertă cu 30 de zile şi menţinerea restricţiilor.

Ion Cristoiu comentează declaraţiile preşedintelui Iohannis privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, menţinerea restricţiilor anterioare, fără nicio nouă măsură de relaxare şi discuţiile din Consiliul European despre ajutorul financiar postpandemie de care România ar trebui să profite. 

“Klaus Iohannis şi regimul lui întreţin iluzia periculoasă că gata, vin banii de la UE. E o iluzie periculoasă pentru că de aia mulţi vor să stea în casă, că vin banii. Nu vineri, nu se va întâmpla nimic. E o primă şedinţă a Consiliului UE unde şefii de stat discută despre acel măreţ proiect lansat de preşedinta Comisieu Europene. Sunt vreo 7-8 state membre care nu sunt de acord. Chiar dacă s-ar lua o hotărâre, admiţând că stau vrei două zile acolo, nu înseamnă că a doua zi se va pune o ţeavă Bruxelles-Bucureşti şi pe ţeava aia vor veni miliarde de euro pe care să le dăm celor care zic că stau acasă şi oricum vin banii”, a afirmat jurnalistul, despre reuniunea de vineri a Consiliului European.

Ion Cristoiu spune că starea de alertă va fi prelungită şi după 15 august, până la alegerile locale, deoarece cu o săptămână înainte de acest termen vor apărea din nou „justificări” precum o creştere a numărului de infectări şi mărturii ale medicilor care au tratat bolnavi de COVID 19.

“Nu mă surprinde că prelungeşte starea de alertă, vor rămâne în continuare restricţii. Asta ne reaminteşte o axiomă: a crescut numărul de infectaţi în România, în condiţiile în care noi suntem la începutul relaxării. Prin urmare, prin starea de alertă rămânem pe ultimul loc în Europa în materie de relaxare. Atenţie, unde se mai iau unele măsuri, în Spania, în franţa, a avut loc relaxarea totală, care a avut drept efect o creştere, nu aşa mare, a infectărilor. Chiar Grecia, dar în Grecia nu au introdus restricţii, au pus să faci testul, dar nu au zis <gata, nu mai primim niciun turist că ne infectăm>. Se va continua această stare de alertă până pe 15 august, cu vreo săptămână înainte o să crească numărul de infectări şi iar o să iasă medicii şi o să spună cum arată plămânii celor infectaţi şi se va prelungi din nou până la alegeri”, a avertizat jurnalistul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici