Ion Cristoiu: Tipic regimului Iohannis este trompeta. Campania vaccinaţilor e o manipulare

  • Ion Cristoiu: În loc de a organiza vaccinarea, se cheltuie milioane de euro pentru a ne convinge.Gândiţi-vă că la un moment dat se face o campanie uriaşă cu milioane de euro că oamenii trebuie să treacă dintr-un sat pe un podeţ în alt sat, dar nu ai podeţul.(...) Organizează întâi bine şi după aia fă publicitate”
  • Ion Cristoiu: Tipic regimului Iohannis este trompeta. Mai ţineţi minte cum inaugurau ei planşe? La fel şi acum. În campania de vaccinare cea mai mare problemă este organizarea vaccinării, nu convingerea
  • Ion Cristoiu: Trumpismul nu e creaţia lui Donald Trump. El a avut intuiţia genială să descopere trumpiştii în America (...) au fost 74 de milioane. Votul lor a fost un vot de fan. Cel mai puternic vot e ăla când stai la coadă. Trebuie să vezi de ce, să analizezi cauzele trumpismului înainte de Trump.
11935 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Tipic regimului Iohannis este trompeta. Campania vaccinaţilor e o manipulare

Ion Cristoiu: Tipic regimului Iohannis este trompeta. Campania vaccinaţilor e o manipulare

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că în campania de vaccinare autorităţile au pus boii înaintea carului: vor să convingă românii să se vaccineze, dar nu au organizat vaccinarea în sine.

“În loc de a organiza vaccinarea, se cheltuie milioane de euro pentru a ne convinge, dar nu ne-au chemat. Mersul la vaccinare va depinde foarte mult de organizare. Este de o penibilitate... Gândiţi-vă că la un moment dat se face o campanie uriaşă cu milioane de euro că oamenii trebuie să treacă dintr-un sat pe un podeţ în alt sat, dar nu ai podeţul. A venit etapa a doua? Au organizat ei fără fisură? (...) Organizează întâi bine şi după aia fă publicitate”, a afirmat publicistul, duminică seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu spune că la mijloc este vorba despre o şmecherie, de o campanie de manipulare, în care luarea prin surprindere a autorităţilor, tipic românească, este acoperită de campania publicitară privind vaccinarea.

“E o şmecherie, că ei nu au doze şi îmi spun mie că ritmul de vaccinare e prost deoarece românii nu vor (...) Campania vaccinaţilor e o manipulare. Avem nevoie să spună transparent câţi sunt de vaccinat în prima etapă şi câţi se vaccinează zilnic. În momentul în care prezintă cifrele astea, noi presa ar trebui să căutăm cauzele. Poate unii vor, dar nu au centre. Tipic regimului Iohannis este trompeta. Mai ţineţi minte cum inaugurau ei planşe? La fel şi acum. În campania de vaccinare cea mai mare problemă este organizarea vaccinării, nu convingerea. (...) Luarea prin surprindere este tipic românească. Problema este că acum se adaugă la ea ceva  dezgustător. Încercarea de a acoperi asta cu o campanie publicitară. Cine le-a spus lor că românii nu vor să e vaccineze? Ar trebui să aducă doze şi să organizeze totul ca şi cum toţi s-ar vaccina”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că, deşi USRPLUS a venit la putere, nu conştientizează acest lucru, aleşii săi nu ştiu să rezolve problemele, rezumându-se să facă opoziţie pe Facebook, ca şi înainte de alegeri.

“Dacă ne raportăm la ministerele pe care le-au luat ei şi la marile probleme ale României, ceva e în neregulă. Astea sunt acţiuni de opoziţie pe Facebook, nici măcar din realitate pentru că cei de la USRPLUS trebuie să conştientizeze odată că au ajuns la putere. N-am nicio îndoială că fac ce au promis electoratului, dar asta nu înseamnă că nu se vor duce de râpă. Electoratul lor sigur că se uită la televizor, dar mai şi mănâncă. Administraţia locală e un coşmar (...) Electoratul lor le-a cerut şi un altfel de politică. Ei fac astea pentru că nu pot să rezolve nimic, ei nu ştiu să rezolve probleme”, a punctat publicistul.

Ion Cristoiu: Trumpismul nu e creaţia lui Donald Trump. El a avut intuiţia genială să descopere trumpiştii în America

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că fenomenul de care trebuie să ţinem cont după alegerile prezidenţiale din SUA este trumpismul, care nu a fost creat de Donald Trump, ci doar i-a descoperit şi le-a transmis mesajele pe care aceştia voiau să le audă.

Ion Cristoiu pune că Donald Trump a reuşit performanţa unică în istoria Americii de a-şi face 74 milioane de fani.

“Colegii de partid al lui Trump se tem de el. Se tem că pune mâna pe Partidul Republican şi se tem că îşi face partid. Donald Trump, pe lângă politician, este şi o vedetă. El a reuşit o performanţă unică în istoria Americii şi anume să-şi facă 74 de milioane de fani. Gândiţi-vă că în România, când dl Geoană a pierdut alegerile şi le contesta, a doua zi nu a venit niciun pesedist la Bucureşti. Când l-au arestat pe Liviu Dragnea, a venit cineva? Gândiţi-vă, oamenii aceia nu au venit cu autobuzele. Ăsta e fenomenul de care trebuie să ţinem cont. Trumpismul. El a fost unul dintre candidaţi care a avut cele mai multe voturi din istoria Americii. Dacă raportăm la România, liderii români ar trebui să fie invidioşi. Dacă Liviu Dragnea avea talentul uriaş al lui Trump, să-şi facă dragnişti, veneau din suburbii, înconjurau casa şi nu lăsau să fie arestat”, a explicat publicistul duminică seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu susţine că votul celor 74 de milioane de americani care au mers la Donald Trump este un vot de fani de care trebuie să se ţină cont.

“Sunt două posibilităţi de interpretare a ceea ce s-a întâmplat. Una în stilul policienilor români şi a celor  de pe planetă, vai, nenorocire. America nu este Elveţia. Ea este un exemplu pentru că are portavioane. N-am auzit până acum ca noi să urmăm Elveţia, urmăm SUA. Când o să fie China, urmăm China, când a fost Germania, noi am urmat Germania. A doua interpretare aberantă e că Donald Trump i-a încălzit pe ăştia. Nu, trumpismul nu e creaţia lui Donald Trump. El a avut această intuiţie genială să descopere trumpiştii în America. Dacă americanii nu trec la analiză şi  încearcă să meargă pe această chestie idioată că ăştia sunt nişte analfabeţi, nişte sălbatici, nu stăm de vorbă cu ei. Da, sunt sălbatici, sunt analfabeţi, sunt cu puşca, sunt fermieri, cred în teorii conspiraţioniste, dar au fost 74 de milioane. Votul lor a fost un vot de fan”, a subliniat publicistul.

În opinia sa, democraţii, administraţia Biden, presa ar trebui să analizeze cauzele trumpismului înainte de Trump.

“Dacă administraţia Biden, democraţii nu pleacă de la o analiză a cauzelor şi dispreţuiesc aceste 74 de milioane de voturi fără să se întrebe... faptul că aceştia au dat crezare că s-au fraudat alegerile înseamnă că nu vor asculta de Biden. Pe pandemie s-au dus la vot şi au stat la coadă. Cel mai puternic vot e ăla când stai la coadă. Trebuie să vezi de ce, să analizezi cauzele trumpismului înainte de Trump. (...) Trump nu revine la alegerile următoare, nici nu-şi propune, dar va reveni un alt Trump”, a subliniat publicistului.

 

 

TOPUL SĂPTĂMÂNII

În Topul Săptămânii, realizat de publicistul Ion Cristoiu, primul loc este ocupat de Eugen Simion, copreşedinte AUR, iar ultimul, de Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei.

Locul 5- Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei

“El a pariat foarte mult pe numirea lui Ludovic Orban premier. A venit Câţu care nu prea se grăbeşte să-i dea parale, are o mare problemă cu paralele. De trei luni de când a venit critică greaua moştenire şi singurul lucru bun cu care se laudă e că a salvat o casă. Foarte frumos dar e primarul general al Capitalei. Deocamdată niciun stop n-a reparat, un semafor”.

Locul 4- Teodosie, arhiepiscopul Tomisului

„Salvează într-un fel imaginea Bisericii. El este consecvent, e omul lui Dumnezeu. Undeva e o contradicţie. Ori crezi că D-zeu există şi eşti credincios şi nu te îmbolnăveşti de coronavirus ori îţi pui masca. El e logic. În toate predicile, Biserica ne spune: credeţi în D-zeu şi Dumnezeu o să vă ajute. Adică pe de o parte D-zeu te ajută, şi pe de altă parte nu facem slujbe”.

Locul 3- Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naţionale

„A părăsit postul de premier şi acum văd că în acel scandal cu Consiliul Economic şi Social din care el a scos preşedinta unei asociaţii, Sex vs Barza, măsură pe care Florin Câţu a negat-o, domnul general nu a făcut gălăgie, să scrie pe Facebook. Nu era normal? A ajuns domnul Ciucă, despre care se spune că e erou în Afganistan, să se teamă de Cîţu? El când a luat decizia ca premier, a luat-o corect. De ce nu şi-a apărat decizia?”

Locul 2 – Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii

„Pe lângă faptul că văd că se ocupă de TVR, de ce nu preia şefia organizării comitetului pentru vaccinare? Să ştiţi că încep să-l regret pe Nelu Tătaru. Vedeţi cum evită Voiculescu orice angajament? Nelu Tătaru a fost în pandemie de dimineaţă până seara, bun, rău, da? Normal ar fi ca nu dl. Gheorghiţă să fie şef, ci ministrul Sănătăţii. Dl. Gheorghiţă să se ocupe de imagine. Ori Vlad Voiculescu are acest talent uriaş de a se strecura. Ce responsabilitate are el în vaccinare? Niciuna. N-ar fi bine să preia el şefia organizării, să vedem cât e de bun?”

Locul 1- George Simion, copreşedintele AUR

„AUR este singurul partid care s-a dus şi a pledat pentru deschiderea şcolilor. În condiţiile în care de PNL aţi mai auzit ceva? Mai există ca partid? PSD nu mai spun. Mai există PSD? Aţi mai auzit ceva de ei?”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici