Tăriceanu a anunţat cine va deschide lista ALDE pentru europarlamentare: S-a bătut în cuie

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat miercuri că partidul său va propune listă separată de PSD la alegerile europarlamentare. Primele trei locuri pe listă sunt ocupate de Norica Nicolai, Daniel Barbu şi Renate Weber.

7504 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu a anunţat cine va deschide lista ALDE pentru europarlamentare: S-a bătut în cuie

Tăriceanu a anunţat cineva va deschide lista ALDE pentru europarlamentare: S-a bătut în cuie

„Am aprobat lista de candidaturi pentru Parlamentul European (...) Pe locul întâi doamna Norica Nicolai care este în momentul de faţă parlamentar European din partea ALDE, pe locul doi profesorul universitar doctor Daniel Barbu, fostul preşedinte al AEP şi fost ministru al Culturii pe locul, pe locul 3 Renate Weber euraprlamentar din grupul ALDE, pe locul 4 Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor şi fost parlamentar şi europarlamentar, şi pe locul 5 deputatul Varujan Vosganian, pe locul 6 Andrei Gerea, chestorul Camerei Deputaţilor, deputat, pe locul 7 conf. univ dr. Radu Silaghi Dumitrescu de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, pe locul 8 deputatul Eusebiu Pistru, locul 9. Horia Victor Toma fost europarlamentar, fost primar al oraşului Ploieşti şi locul 10 Tudor Tim Ionescu de la organizaţia de tineret ALDE. În continuare, sunt pâna la locul 33 o serie de alţi colegi care sunt preşedinţii organizaţii. Exista o repartiţie echilibrată între regiunile geografice în aşa fel încât toţi alegatorii noştri să aibă convingerea că votează o listă care le va reprezenta interesele în viitor în Parlamentul European”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Parlament.

Călin Popescu Tăriceanu a punctat că partidul său va propune listă separată de PSD la alegerile europarlamentare

”S-a bătut în cuie lista ALDE. Nu se mai pune (problema de listă comună cu PSD - n.r.). Noi suntem un partid mai mic. Putem să avansăm şi mai repede şi am hotărât să începem campania cât mai devreme”, a anunţat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că liderii ALDE au avut un număr mare de criterii, cu punctaje diferite, primele fiind experienţa profesională şi parcursul profesional.

„Am avut un număr mare de criterii care au avut punctaje diferite. Între aceste criterii va pot cita: în primul rând experienţa profesională şi parcursul profesional pentru că am convingerea că cineva care vrea să facă politică trebuie să fii demonstrat în domeniul în care lucrează şi s-a specializat de o certa experienţă- Al doilea lucru sigur este experienţa politică. Mai mult de atât rezultatele pe care le- au avut în alegerile precedente din anul 2016 sau din anul 2014 cu organizaţiile pe care le conduc, stăpânirea unei limbi de circulaţie internaţională, relaţiile politice la nivel european, proiectul politic propriu. Pentru fiecare candidat a trebuit să prezinte un proiect politic propriu care s-a intitulat "Ce voi face ca deputat în Parlamentul European". Aceste criterii au fost însoţite de punctaje unele de la 1 la 50, altele de la 1 la 70, altele de la 1 la 100 şi în funcţie de aceste punctaje Comisia de evaluare a dat note fiecărui candidat şi s-a stabilit un clasament”, a explicat liderul ALDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici