1 din 4 hoteluri, din America, nu îşi poate plăti creditele ipotecare: s-au pierdut deja 5 milioane de locuri de muncă din februarie

  • Conform CNN Business, 25% dintre hoteluri nu îşi pot plăti creditele ipotecare
  • Industria ospitalităţii din America a pierdut deja 5 milioane de locuri de muncă din februarie
  • 4.000 de proprietari de hoteluri din America au solicitat sprijin financiar
338 afișări
Imaginea articolului 1 din 4 hoteluri, din America, nu îşi poate plăti creditele ipotecare: s-au pierdut deja 5 milioane de locuri de muncă din februarie

Nici industria hotelieră din SUA nu este ferită de probleme financiare. Un sfert din hoteluri riscă să dispară de pe piaţă şi zeci de mii de angajaţi din industria ospitalităţii sunt în pericol de a-şi pierde job-ul. Sectorul a pierdut deja 5 milioane de locuri de muncă din februarie, conform datelor statistice publicate de CNN Business.

„Cu un record al cererii scăzute pentru călătorii, mii de hoteluri nu îşi pot permite să-şi plătească ipotecile comerciale şi se confruntă cu o realitate aspră de a fi nevoiţi să închidă uşile definitiv”, a declarat Chip Rogers, CEO al American Hotel & Lodging Association, conform CNN.

În total, 20,6 miliarde de împrumuturi comerciale hoteliere, debituri, au fost, cu 30 de zile sau mai multe zile, întârziate in Iulie. In comparaţie, cel mai mare volum de debituri (împrumuturi) întârziate din timpul crizei financiare, de acum 10 ani, a fost 13,5 milioane. Raportul trimis la congres in această saptamană arată că procentajul împrumuturilor hoteliere, cu 30 sau mai multe zile de întârziere, este 23,4% faţă de luna trecută, cel mai mare procentaj înregistrat. În comparaţie, împrumuturile hoteliere, care au întârziere 30 sau mai multe zile întârziere, la sfârşitul anului 2019, au fost doar de 1,3%.

În luna mai, cel mai mare lanţ hotelier din lume, Marriott International (MAR), a declarat că pandemia

i-a afectat afacerile mai mult decât criza de acum mai bine de 10 ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici