Abia ieşit de la terapie intensivă, preşedintele Milos Zeman a desemnat premierul Cehiei

Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, l-a desemnat, marţi după-amiază, pe liderul coaliţiei SPOLU (Împreună), Petr Fiala, pentru postul de prim-ministru, informează site-ul Politico.eu.

556 afișări
Imaginea articolului Abia ieşit de la terapie intensivă, preşedintele Milos Zeman a desemnat premierul Cehiei

Preşedintele Cehiei, Milos Zeman

"Am acceptat mandatul. În următoarele zile, voi continua negocierile cu partenerii de coaliţie asupra formei finale a guvernului", a reacţionat Petr Fiala.

Coaliţia SPOLU (Împreună) a obţinut o victorie surprinzătoare în scrutinul parlamentar din octombrie, surclasând formaţiunea ANO, a premierului în funcţie, Andrej Babis.

Luni seară, partidele care alcătuiesc coaliţia SPOLU - Partidul Civic Democrat (ODS), Uniunea Creştin-Democrată / Partidul Popular (KDU/CSL) şi TOP 09 - au anunţat o alianţă cu formaţiunea Pirati şi cu mişcarea Primari şi Independenţi.

Anunţul privind desemnarea premierului marchează finalul incertitudinii din Cehia privind starea preşedintelui Milos Zeman, în vârstă de 77 de ani, care a fost spitalizat câteva săptămâni şi a ieşit de la terapie intensivă săptămâna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cehia,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici