Accident aviatic în Argentina, soldat cu 22 de morţi

Un avion al companiei private argentiniene Sol s-a prăbuşit miercuri seara într-o regiune deşertică din Patagonia (sud), provocând moartea a 22 de persoane - 19 pasageri şi trei membri ai echipajului -, a anunţat o sursă oficială.

296 afișări

"Nu am găsit nicio persoană în viaţă. Nu există supravieţuitori. Totul este carbonizat şi în mii de bucăţi", a declarat Ismael Ali, directorul spitalului din Los Menucos, care a participat la operaţiunea de salvare.

Compania Sol a declarat într-un comunicat că zborul 5.428 a dispărut de pe ecranele radarelor în timp ce se deplasa pe ruta "Cordoba-Mendoza-Neuquen-Comodoro Rivadavia", în sudul Argentinei.

Purtătorul de cuvânt al companiei, Horacio Farre, a confirmat că nu există supravieţuitori.

Avionul asigura legătura între oraşele Neuquen şi Comodoro Rivadavia, la 1.800 de kilometri sud-vest de Buenos Aires.

Un martor ocular a declarat că a văzut căzând o sferă de foc în această zonă deşertică din Los Menucos, a delcarat primarul loclaităţii, Isabel Yahuar.

Avionul ar fi un Saab 340 bimotor.

Zona catastrofei este situată la sud de oraşul turistic San Carlos de Bariloche, în Anzii Cordilieri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici