ACCIDENT feroviar în Bulgaria: Bilanţul exploziei a ajuns la 7 morţi/ Cisternele încărcate cu propan erau sigure şi deţinute de o companie românească - Novinite- FOTO, VIDEO

Cel puţin şapte persoane au murit după ce un tren de marfă încărcat cu cisterne cu propan a deraiat în nord-estul Bulgariei, iar apoi a avut loc o explozie, au anunţat serviciile de urgenţă, citate de BBC News online. UPDATE: Cisterne cu propan sunt deţinute de o companie românească şi supuse tuturor verificărilor tehnice, relatează agenţia de presă Novinite.

8907 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT feroviar în Bulgaria: Bilanţul exploziei  a ajuns la 7 morţi/ Cisternele încărcate cu propan erau sigure şi deţinute de o companie românească - Novinite- FOTO, VIDEO

ACCIDENT feroviar în Bulgaria: Un tren cu cisterne de propan a deraiat şi a explodat/ Cel puţin patru oameni au murit (Imagine: The Sofia Globe)

UPDATE: Bilanţul exploziei a ajuns la şapte morţi

Explozia a distrus gara de la Hitrino, clădiri administrative şi aproximativ 20 de case, a constatat un fotograf AFP. Alte aproximativ 30 de case au fost afectate.

Ministrul bulgar al Sănătăţii, Petar Moskov, a anunţat că 29 de persoane au fost spitalizate, dintre care 9 sunt în stare critică. Alte douăzeci şi trei care prezintă răni mai puţin grave, au fost examinate, a adăugat acesta.

În cursul după-amiezii, cei aproximativ o mie de locuitori care au rămas în localitatea Hitrino au fost evacuaţi, după o evacuare parţială care a avut loc dimineaţă.

Anterior, agenţia de presă Novinite anunţa că cel puţin cinci persoane au murit după ce un tren de marfă încărcat cu cisterne cu propan, deţinute de o companie românească şi supuse tuturor verificărilor tehnice, a deraiat.

UPDATE: Bilanţul exploziei a ajuns la cinci morţi/ Cisternele erau sigure şi deţinute de o companie românească - Novinite

Operatorul trenului implicat în accident era Bulmarket, o companie privată care deţine licenţă pentru transportul de mărfuri. Firma susţine că nu deţine informaţii despre ce anume a cauzat accidentul.

Stanko Stankov, patronul firmei, a declarat pentru postul public de televiziune bulgar că cisternele, deţinute de o companie românească, au fost suspuse tuturor verificărilor tehnice înainte de fi folosite în reţeaua feroviară bulgară.

"Au fost supuse unei verificări, dovedind o siguranţă de 1000 la sută", a declarat acesta.

Cauza accidentului este nu este deocamdată cunoscută. Nastimir Ananiev, şeful Comsiei de Transport din cadrul Parlamentului bulgar, a spus că viteza sau greşeli tehnice ar fi putut cauza incidentul.

La ora locală 05.40, cisterne cu propan încărcate într-un tren de marfă au explodat după ce acesta a deraiat în apropiere de localitatea Hitrino, în timp ce circula pe linia Ruse-Varna, anunţă agenţia Novinite.

Potrivit agenţiei bulgare de presă BTA, peste 20 de persoane au fost spitalizate prezentând răni şi fracturi după incidentul care a avut loc în oraşul Hitrino.

Localnicii au fost evacuaţi ca măsură de precauţie, a spus un poliţist.

Cel puţin 20 de clădiri au fost distruse în explozie, a declarat şeful departamentului de Pompieri din Bulgaria, Nikolai Nikolov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici