ACCIDENT feroviar în Italia. MAE confirmă decesul unui român. Alte 23 de persoane au fost rănite, după ce un tren de călători a intrat în coliziune cu un camion

Două persoane au decedat, printre care un român de 64 de ani, iar alte 23 de persoane au fost rănite după ce un tren regional de călători a intrat în coliziune cu un camion aflat pe şine, în apropiere de localitatea Caluso din regiunea oraşului Torino, informează site-ul cotidianului La Repubblica.

6079 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT feroviar în Italia. MAE confirmă decesul unui român. Alte 23 de persoane au fost rănite, după ce un tren de călători a intrat în coliziune cu un camion

Accident feroviar în nordul Italiei: cel puţin doi morţi şi 18 răniţi

În urma impactului au deraiat trei vagoane şi locomotiva, iar mecanicul trenului a decedat pe loc. A doua persoană decedată este un cetăţean român care conducea un vehicul ce însoţea camionul implicat în accident. Românul, în vârstă de 64 de ani, avea reşedinţa în oraşul Busto Arsizio (Varese), potrivit site-ului Laprimapagina.

Românul a fost transportat de urgenţă la un spital din Torino, însă a decedat în scurt timp din cauza rănilor suferite.

Şoferul camionului, un cetăţean lituanian de 39 de ani, este anchetat în legătură cu producerea accidentului. Acesta a scăpat nevătămat, relatează agenţia de ştiri ANSA, precizând că autovehicul era înmatriculat în Lituania şi se îndrepta spre un depozit aflat în zonă.

MAE confirmă decesul unui român în accidentul feroviar din Torino

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, joi, că una dintre cele două persoane decedate în accidentul feroviar produs în Torino este de cetăţenie română.

"Conform ultimelor informaţii rezultă faptul că una dintre cele două persoane decedate este de cetăţenie română. De asemenea, mai multe persoane au fost rănite uşor, însă au fost externate după acordarea de îngrijiri medicale", transmite MAE într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Externe prin Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale şi cu familia victimei, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor, inclusiv prin facilitarea procedurilor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi eliberarea certificatului de deces.

Ministerul Afacerilor Externe mai spune că ancheta cu privire la circumstanţele producerii accidentului este în desfăşurare.

De asemenea, ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatul General al României la Torino: +39-011-249- 5775 ; +39-011-249-5264; +39-011-249-5064 ;+39-011-235-9053, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39-338-756-8134.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici