Acord privind cooperarea între Guvernul Ungariei şi etnicii unguri din Voivodina la Băile Tuşnad

Premierul ungur Viktor Orban şi liderul Alianţei Ungurilor din Voivodina Istvan Pasztor au ajuns la un acord asupra cadrului şi conţinutului cooperării dintre Guvernul Ungariei şi etnicii unguri din Voivodina (Serbia), a anunţat duminică Biroul şefului Executivului.

215 afișări
Imaginea articolului Acord privind cooperarea între Guvernul Ungariei şi etnicii unguri din Voivodina la Băile Tuşnad

Premierul ungur Viktor Orban (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Orban şi Pasztor s-au întâlnit la Băile Tuşnad, în partea centrală a României, a declarat Bertalan Havasi. Ei au căzut de acord asupra celor mai importante aspecte în politica de dezvoltare şi implementare a proiectelor susţinute în comun, a adăugat acesta.

Amândoi au salutat volumul mai mare de fonduri prevăzut în bugetul Uniunii Europene (UE) pentru perioada 2014-2020, destinate finanţării dezvoltării unor proiecte de către etnicii ungurii din Voivodina şi creşterii oportunităţilor unor afaceri interfrontaliere.

Orban a susţinut un discurs sâmbătă, în cadrul celei de-a 25-a ediţie a Universităţii de Vară Balvanyos, la Băile Tuşnad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici