Afacerile lui Trump, inclusiv în Rusia, investigate în ancheta privind ingerinţele Moscovei în campania electorală din SUA

Procurorul special Robert Mueller a emis citaţii prin care solicită documente, inclusiv unele care au legături cu Rusia, despre afacerile familiei preşedintelui Donald Trump, în cadrul investigaţiei privind ingerinţele Moscovei în campania electorală, afirmă surse citate de cotidianul The New York Times.

595 afișări
Imaginea articolului Afacerile lui Trump, inclusiv în Rusia, investigate în ancheta privind ingerinţele Moscovei în campania electorală din SUA

Afacerile lui Trump, inclusiv în Rusia, investigate în ancheta privind ingerinţele Moscovei în campania electorală din SUA

Citaţiile judiciare au fost adresate Organizaţiei Trump, fiind un nou pas spre aducerea investigaţiei mai aproape de actualul lider de la Casa Albă.

Nu este clar care este sfera de incidenţă a ordinelor judiciare care vizează activităţile Organizaţiei Trump, o asociaţie care include toate companiile preşedintelui şi familiei acestuia.

Echipa procurorului special Robert Mueller vrea toate documentele referitoare la Rusia şi la alte domenii vizate de investigaţie.

Măsura judiciară este cel mai recent semnal că investigaţia va continua cel puţin câteva luni. În ultimele săptămâni, echipa procurorului special Robert Mueller s-a concentrat pe fluxul de bani din Emiratele Arabe Unite spre Statele Unite.

"Începând din iulie 2017, noi am transmis public că Organizaţia Trump cooperează în totalitate în investigaţii şi răspunde la solicitări", a declarat Alan Futerfas, un avocat al Organizaţiei Trump.

În februarie, procurorul special Robert Mueller a extins ancheta în cazul presupuselor contacte externe ale echipei preşedintelui Donald Trump, fiind verificate legăturile lui Jared Kushner, ginerele şi principalul consilier prezidenţial, cu investitori din China.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile. Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump - Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous - sunt inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici