AFP: O voce atribuită Victoriei Nuland rosteşte o înjurătură la adresa UE, potrivit unei înregistrări - AUDIO

O voce dintr-o înregistrare audio atribuită Victoriei Nuland - asistent al secretarului de Stat american responsabil de Afaceri Europene şi Eurasiatice - rosteşte o înjurătură la adresa Uniunii Europene într-o discuţie cu ambasadorul SUA la Kiev pe tema modului de gestionare a crizei din Ucraina.

2288 afișări
Imaginea articolului AFP: O voce atribuită Victoriei Nuland rosteşte o înjurătură la adresa UE, potrivit unei înregistrări - AUDIO

Victoria Nuland (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

"F... UE", afirmă vocea similară cu cea a Victoriei Nuland într-o conversaţie prin telefon cu ambasadorul SUA la Kiev, Geoff Pyatt, pe tema modalităţilor de gestionare a crizei politice din Ucraina, potrivit unei înregistrări difuzate pe YouTube.

Potrivit Agenţiei France-Presse, vocea pare a fi cea a Victoriei Nuland, însă acest lucru nu poate fi stabilit cu certitudine.

Departamentul de Stat nu a făcut niciun comentariu pe această temă, dar Jay Carney, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, a declarat, potrivit AFP: Faptul că înregistrarea a fost difuzată de "Guvernul rus spune ceva despre rolul Rusiei".

În înregistrare, vocile aparţinând lui Nuland şi Pyatt vorbesc despre situaţia din Ucraina şi despre propunerea preşedintelui Viktor Ianukovici de a-l numi pe Arseni Iaţeniuk premier şi pe Vitali Kliciko vicepremier. Cei doi lideri ai opoziţiei ucrainene au respins propunerea. Nuland, care a mers în decembrie în Piaţa Independenţei din Kiev, precizează că secretarul general ONU, Ban Ki-moon, urmează să îl numească pe un fost ambasador olandez la Kiev, Robert Serry, emisar în Ucraina.

"Cred că acest lucru ar fi minunat pentru remedierea acestei situaţii, pentru ca ONU să o remedieze; f... UE", adaugă vocea atribuită lui Nuland, referindu-se la disensiunile dintre Washington şi Bruxelles.

Declaraţia cu privire la Uniunea Europeană poate fi ascultată de la minutul 3:01

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici