Alegerile din Rusia: Un miting de 15.000 de partizani ai puterii ruse va "neutraliza" opoziţia

Mişcarea de tineret pro-Kremlin Naşi a anunţat miercuri că va mobiliza până la 15.000 de militanţi în centrul Moscovei, în cursul alegerilor legislative, cu scopul de a "neutraliza" orice acţiune vizând contestarea scrutinului.

144 afișări
Imaginea articolului Alegerile din Rusia: Un miting de 15.000 de partizani ai puterii ruse va "neutraliza" opoziţia

Vladimir Putin şi Dimitri Medvedev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Potrivit informaţiilor noastre, în aceste zile, la Moscova vor sosi, (agenţi) provocatori", anunţă, într-un comunicat, această formaţiune.

"Pe 4, 5 şi 6 decembrie, în timpul alegerilor legislative, militanţi ai mişcării vor mobiliza la un miting, la Moscova, până la 15.000 de tineri", adaugă Naşi, formaţiune a cărei nume - "Ai Noştri", desemnând o opoziţie faţă de un inamic neprecizat - trimite la terminologia utilizată pe timp de război, în continuare răspândită în Rusia, din epoca sovietică.

"Dacă încearcă să se livreze la provocări, aceşti indivizi vor fi neutralizaţi", avertizează gruparea.

Ea precizează că un miting va fi organizat a doua zi după alegeri, în Piaţa Manejului, situată alături de Piaţa Roşie, lângă zidurile Kremlinului, pentru a para orice "provocare" din partea unor formaţiuni radicale de opoziţie, ca Solidarnost, care au lansat un apel la boicotarea alegerilor.

"Naşi nu va permite ca susţinerea faţă de Patidul Rusia Unită (condus de Vladimir Putin) şi voturile care-i vor fi acordate să fie puse la îndoială", mai afirmă mişcarea de tineret pro-Kremlin.

Aproximativ 110 milioane de alegători sunt chemaţi să îi desemneze duminică, pe 4 decembrie, pe cei 450 de deputaţi ai Dumei de Stat (Camera inferioară), în cadrul unor alegeri care ar urma să menţină poziţia dominantă a Partidului Rusia Unită, dar fără să-i permită, potrivit sondajelor, să mai păstreze majoritatea constituţională de două treimi, de care dispune în actuala legislatură.

Poliţia din Moscova a anunţat că 50.000 de membri ai forţelor de ordine vor fi mobilizaţi în capitala rusă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici