Alte trei persoane au fost ucise în cursul celor mai recente proteste antiguvernamentale din Venezuela

Trei persoane au decedat luni seara în cursul incidentelor violente din timpul protestelor antiguvernamentale din Venezuela, astfel că bilanţul după trei săptămâni de manifestaţii masive împotriva preşedintelui Nicolas Maduro a ajuns la 24, au anunţat autorităţile, potrivit France 24.

595 afișări
Imaginea articolului Alte trei persoane au fost ucise în cursul celor mai recente proteste antiguvernamentale din Venezuela

Alte trei persoane au fost ucise în cursul celor mai recente proteste antiguvernamentale din Venezuela (imagine: Twitter)

Alte câteva persoane au fost grave rănite şi se află în stare critică, a declarat Tarek William Saab, Avocatul Poporului din Venezuela.

Luni, protestatarii au blocat mai multe drumuri principale din Venezuela, iar două camioane ale autorităţilor au fost incendiat la Caracas.

În altă zonă a capitalei, poliţia a folosit gazele lacrimogene pentru a dispersa un grup de protestatari care aruncau pietre în direcţia lor.

 

 

Totuşi, cei mai mulţi participanţi au protestat într-un mod paşnic, mii de persoane strângându-se pe străzile capitalei.

Potrivit lui Maduro, protestele nu reprezintă decât efortul opoziţiei de a forma o lovitură de stat pentru a pune capăt socialismului din Venezuela. Opoziţia îl acuză pe acesta că s-a transformat într-un dictator, iar Guvernul foloseşte civili armaţi pentru a răspândi violenţă şi teamă.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste antiguvernamentale, soldate cu decesul mai multor manifestanţi.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici