MAE: Patru români suspectaţi de trafic de persoane, reţinuţi de poliţia ungară în regiunea Csongrad

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, sâmbătă, că patru cetăţeni români au fost reţinuţi de poliţia ungară în regiunea Csongrad, suspectaţi de trafic de persoane, aceştia urmând să apară în faţa unui judecător care va decide cu privire la situaţia lor juridică.

1024 afișări
Imaginea articolului MAE: Patru români suspectaţi de trafic de persoane, reţinuţi de poliţia ungară în regiunea Csongrad

MAE: Patru români suspectaţi de trafic de persoane, reţinuţi de poliţia ungară în regiunea Csongrad (Imagine: Captura Video)

"La solicitarea Consulatului General al României la Szeged, poliţia ungară a confirmat în cursul zilei de astăzi 29 august 2015, reţinerea a patru cetăţeni români în regiunea Csongrad, suspectaţi de trafic de persoane. Potrivit primelor informaţii obţinute, cei patru cetăţeni români urmează să fie prezentaţi în faţa unui judecător care va decide cu privire la situaţia juridică a acestora", potrivit unui comunicat de presă trimis de MAE Agenţiei MEDIAFAX.

MAE a precizat că până la acest moment, niciuna din cele patru persoane nu a solicitat asistenţă consulară din partea oficiului consular român. De asemenea, Consulatul General al României la Szeged este în legătură cu autorităţile ungare în acest caz.

Potrivit unui comunicat de presă al poliţiei din judeţul Csongrad, vineri, la ora 1.40, forţele de ordine au oprit două autovehicule, dintre care un autoturism înmatriculat în Bulgaria şi o camionetă, pe autostrada M5, în apropiere de Roszke.

În camionetă se aflau 21 de imigranţi clandestini, respectiv zece cetăţeni sirieni şi 11 afgani.

Departamentul de poliţie din judeţul Csongrad a lansat proceduri penale pentru trafic de persoane împotriva a patru cetăţeni români, care au fost reţinuţi şi urmează să compară sâmbătă în faţa unui tribunal.

Ministerul român al Afacerilor Externe anunţase vineri că 18 cetăţeni români sunt reţinuţi şi cercetaţi pentru trafic de persoane în Ungaria, în patru cazuri diferite, 16 dintre aceştia aflându-se în arestul poliţiei din Budapesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici