Ambasada Israelului, după vandalizarea bisericii româneşti din Ierusalim: Autorii, cât mai curând în faţa justiţiei

  • Ambasadorul Israelului, David Saranga, susţine, într-o scrisoare adresată patriarhului BOR, Preafericitul Părinte Daniel, că autorităţile israeliene vor acoperi pagubele după vandalizarea unei biserici româneşti din Ierusalim.
  • Un bărbat cu barbă a fost înregistrat de o cameră de supraveghere în timp ce aruncă cu pietre în biserică.
  • Extremistul a încercat să dărâme emblema Patriarhiei Române, a vandalizat crucea de pe aceasta şi la final a distrus camera de supraveghere.
15471 afișări
Imaginea articolului Ambasada Israelului, după vandalizarea bisericii româneşti din Ierusalim: Autorii, cât mai curând în faţa justiţiei

Ambasadorul Israelului, David Saranga, susţine, într-o scrisoare adresată patriarhului BOR, Preafericitul Părinte Daniel, că autorităţile israeliene vor acoperi pagubele după vandalizarea unei biserici româneşti din Ierusalim şi că autorii vor ajunge cât de curând în faţa justiţiei.

„În numele meu şi al guvernului israelian îmi exprim consternarea faţă de atacul îngrozitor comis împotriva Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim. Condamnăm cu fermitate acest act teribil şi vă asigurăm că autorii gestului incalificabil vor ajunge cât mai repede în faţa justiţiei pentru a fi pedepsiţi. Autorităţile israeliene vor acoperi pagubele cauzate de acest incident şi vor depune toate eforturile necesare pentru a asigura securitatea Reprezentanţei Patriarhiei Bisericii Ordoxe Române la Ierusalim”, a transmis amsasadorul.

Conform acestuia, astfel de acte de ură „nu reflectă spiritul poporului evreu şi nu vor fi tolerate nici de autorităţi, şi nici de societatea israeliană”.

O biserică a Patriarhiei Române din Ierusalim a fost vandalizată de un extremist religios. Un bărbat cu barbă a fost înregistrat de o cameră de supraveghere în timp ce aruncă cu pietre în biserică. Extremistul a încercat să dărâme emblema Patriarhiei Române, a vandalizat crucea de pe aceasta şi la final a distrus camera de supraveghere.

Gestul de vandalism consumat astăzi (vineri-n.r.) împotriva Reprezentanţei Patriarhiei Române de la Ierusalim este, ca orice act de extremism dictat de raţiuni religioase, rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreştin manifestat frecvent în anumite cercuri pseudo-religioase din Orientul Mijlociu, sau laice hiper-ideologizate din alte părţi ale lumii”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici