Ambasada României caută o formă de protecţie pentru românul devenit erou în atentatul de la Londra. Mihalache: Mă gândesc să propun preşedintelui României să-i acordăm domnului Florin Morariu o decoraţie de stat

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache a declarat pentru MEDIAFAX că va discuta marţi cu Florin Morariu, românul devenit erou în urma atentatului de la London Bridge, şi cu autorităţile londoneze pentru a găsi o formă de protecţie de care să poată beneficia românul.

9190 afișări
Imaginea articolului Ambasada României caută o formă de protecţie pentru românul devenit erou în atentatul de la Londra. Mihalache: Mă gândesc să propun preşedintelui României să-i acordăm domnului Florin Morariu o decoraţie de stat

Ambasada României caută o formă de protecţie pentru românul devenit erou în atentatul de la Londra. Mihalache: Mă gândesc să propun preşedintelui României să-i acordăm domnului Florin Morariu o decoraţie de stat

”Am discutat cu domnul Florin Morariu la telefon. Mâine domnia sa va fi la ambasadă pentru a stabili, împreună cu acei colegi care se ocupă de problemele de securitate cum putem organiza împreună cu partenerii noştri din Marea Britanie, un anumit tip de securitate pentru domnia sa”, a declarat pentru MEDIAFAX ambasadorul României în Marea Britanie Dan Mihalache.

Mihalache i-a mulţumit acestuia ”în numele statului român”. De asemenea, ambasadorul României în Marea Britanie consideră gestul românului ”aşează într-o altă lumină” comunitatea românească de la Londra.

”I-am mulţumit în numele statului român pentru gestul deosebit pe care l-a făcut. Cred că acel gest aşează într-o altă lumină felul în care comunitatea românească din Marea Britanie se raportează la oamenii din Marea Britanie”, a mai spus Mihalache.

Acesta spune că se gândeşte să ceară preşedintelui Klaus Iohannis să îi acorde lui Florin Morariu o decoraţie a statului român pentru gestul său.

”Mă gândesc să propun ministrului Afacerilor Externe şi, prin intermediul său, preşedintelui României, să-i acordăm domnului Florin Morariu o decoraţie de stat”, a conchis Mihalache.

Românul, care munceşte în Marea Britanie, a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleţ din timpul atacurilor din noaptea de sâmbătă spre duminică din Londra. Bărbatul spune cum a lovit un terorist şi îi cere unui coleg de la restaurant să îi aducă făcăleţul de sub masă, fiind pregătit să lupte cu teroriştii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici