America şi China, la un pas de război aerian. Un avion chinez de luptă a vânat o aeronavă americană la bordul căreia se aflau jurnalişti de la CNN

  • Vineri, 24 februarie 2023, avionul de recunoaştere al Marinei SUA zbura la 6,5 kilometri deasupra Mării Chinei de Sud şi la 48,2 kilometri de Insulele Paracel, un grup de 130 de atoli mici care găzduiesc baze militare chineze.
  • Un avion chinez se apropie de aeronava americană, pilotul acestuia manifestând un comportament ostil.
  • Comandant american: "Aş spune că este o altă după-amiază de vineri în Marea Chinei de Sud”
6637 afișări
Imaginea articolului America şi China, la un pas de război aerian. Un avion chinez de luptă a vânat o aeronavă americană la bordul căreia se aflau jurnalişti de la CNN

Sursa Foto - US Air Force

O voce, care spune că provine de la un aeroport al Armatei Populare de Eliberare a Chinei, răsună la radioul avionului american P-8 Poseidon al Marinei SUA, în timp ce un echipaj CNN se afla la bordul acestuia.

Avion american. Spaţiul aerian chinez este la 19,3  kilometri depărtare. Păstrează distanţa sau vei fi interceptat”. 

În câteva minute, un avion de luptă chinez înarmat cu rachete aer-aer interceptează avionul american, zburând la doar 500 de metri depărtare. 

Avionul de vânătoare chinez era atât de aproape încât jurnaliştii de la CNN au putut zări pilotul chinez şi să distingă steaua roşie comunistă de pe aripioarele de coadă şi rachetele cu care era înarmat.

Lt. Nikki Slaughter, pilotul avionului american, salută pilotul avionului chinez bimotor.

„Avion de luptă chinez, acesta este US Navy P-8A. Te am pe aripa mea stângă şi intenţionez să mă îndrept spre vest. Te rog să faci la fel”.

Nu există niciun răspuns din partea avionului de luptă chinez, care a escortat avionul american timp de 15 minute înainte de a se întoarce la bază.

Pentru jurnaliştii de la CNN aflaţi la bordul avionului american, aceasta este o dovadă clară a tensiunilor care se produc în Marea Chinei de Sud,  între SUA şi China.

Comandantul acestei misiuni are o altă perspectivă.

„Aş spune că este o altă după-amiază de vineri în Marea Chinei de Sud”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici