Americanii nu o vor pe Kamala Harris în biroul oval. Dezvăluiri controversate despre prima femeie vicepreşedinte: "stilul ei de conducere este toxic şi are o relaţie tensionată cu Biden"

Şansele vicepreşedintelui Kamala Harris să devină succesorul preşedintelui Joe Biden la Casa Albă sunt foarte mici, arată sondajele.

1209 afișări
Imaginea articolului Americanii nu o vor pe Kamala Harris în biroul oval. Dezvăluiri controversate despre prima femeie vicepreşedinte: "stilul ei de conducere este toxic şi are o relaţie tensionată cu Biden"

Kamala Harris şi Joe Biden s-au confruntat în mod repetat în 2020. Mulţi foşti vicepreşedinţi, inclusiv Biden, au folosit vicepreşedinţia ca o trambulină spre Biroul Oval sau au dus campanii fără succes.

Printre alţii se numără Richard Nixon, George H.W. Bush, Dan Quayle şi Al Gore.

Mike Pence a fost menţionat ca un posibil candidat cu şanse mari la nominalizarea republicană din 2024.

Numeroase rapoarte de presă sugerează că Biden şi Kamala Harris au avut o relaţie tensionată continuă de la intrarea în funcţie în ianuarie 2021.

Se presupune că Biden ar fi numit-o pe Harris ca o "lucrare în curs de desfăşurare", a scris autorul Chris Whipple în cartea sa "The Fight of His Life".

Whipple a primit acces extins la administraţia Biden în timp ce făcea cercetări pentru redactarea cărţii. 

Soţul lui Harris, Doug Emhoff, şi-ar fi exprimat, de asemenea, frustrarea cu privire la implicarea limitată a soţiei sale în misiunile oficiale ale administraţiei Biden. 

Ea a fost însărcinată cu probleme fără ieşire, cum ar fi imigraţia, drepturile de vot în statele republicane şi cu alte chestiuni dificile. Republicanii au acuzat-o pentru neputinţa administraţiei în lupta împotriva cartelurilor mexicane de droguri.

Alte relatări au numit relaţia Biden-Harris în timpul primului lor an de mandat ca fiind un "impas epuizat".

"Kamala Harris a petrecut aproape un an încasând multe dintre loviturile pe care Aripa de Vest nu a vrut să le ia", a declarat un fost consilier al lui Harris pentru CNN în noiembrie 2021.

Biroul lui Harris a fost plin de bârfe despre stilul ei de conducere toxic, scrie Daily Mail. Politico a raportat că Harris refuză să îşi asume responsabilitatea pentru eşecurile sale şi dă vina pe alţii pentru rezultatele negative.

"Oamenii sunt aruncaţi direct sub autobuz, este un mediu abuziv", a declarat un membru al personalului ei citat de Politico.

"Nu este un mediu sănătos şi oamenii se simt adesea maltrataţi. Nu este un loc în care oamenii se simt susţinuţi, ci un loc în care oamenii se simt trataţi ca dracu". 

Sondajele de opinie arată că Harris are un rating de aprobare de 37%, potrivit 1945.

Discuţiile au inclus înlocuirea lui Harris în 2024, dar Harris respinge astfel de discuţii ca fiind bârfe de la Washington.

Ea a declarat pentru  NBC că se aşteaptă să fie din nou partenerul de campanie al lui Joe Biden la alegerile de anul viitor. 

Un sondaj Rasmussen Reports de la începutul anului a arătat că doar 39% dintre alegători o doreau pe Kamala Harris pe lista democrată alături de Biden, care va avea 82 de ani în ziua inaugurării din 2025. 

Potrivit majorităţii sondajelor de pe RealClearPolitics, Kamala Harris ar pierde în faţa candidatului republican Donald Trump dacă Joe Biden nu va mai candida în 2024. 

Mulţi democraţi sunt reticenţi în a o susţine într-o posibilă campanie la alegerile prezidenţiale din 2028, în cazul în care Joe Biden îşi va duce al doilea mandat la bun sfârşit. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici