Ancheta privind presupusa obstrucţionare a justiţiei de către Donald Trump, finalizată până în septembrie

Procurorul special Robert Mueller va finaliza până în septembrie ancheta privind presupusa obstrucţionare a justiţiei de către preşedintele SUA, Donald Trump, suspectat că ar fi încercat să oprească investigaţia despre ingerinţele Rusiei, a spus Rudy Giuliani, membru al echipei juridice a lui Trump.

157 afișări
Imaginea articolului Ancheta privind presupusa obstrucţionare a justiţiei de către Donald Trump, finalizată până în septembrie

Ancheta privind presupusa obstrucţionare a justiţiei de către Donald Trump, finalizată până în septembrie

Giuliani a declarat, pentru publicaţia The New York Times, că biroul procurorului special Robert Mueller l-a informat că secţiunea privind presupusa obstrucţionare a justiţiei va fi finalizată până la 1 septembrie, însă data depinde dacă preşedintele va accepta să fie audiat.

Un purtător de cuvânt al procurorului special Mueller a refuzat să comenteze declaraţia lui Giuliani, relatează agenţia Dpa.

Giuliani a mai spus că ancheta privind presupusa obstrucţionare a justiţiei ar trebui să se încheie până la 1 septembrie pentru că altfel există riscul să influenţeze scrutinul legislativ din luna noiembrie.

"Nu vrem o altă repetare a scrutinului din 2016, unde au fost informaţii contrare la final şi nu ştii cum au afectat alegerile", a declarat Giuliani, aparent făcând referire la ancheta directorului FBI James Comey care viza utilizarea unui server de mail privat de către candidata democrată Hillary Clinton.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Un procuror special, Robert Mueller, va coordona investigaţiile.

Preşedintele Trump a respins acuzaţiile privind presupusele legături între echipa sa de campanie şi Moscova, descriind ancheta lui Mueller drept o "vânătoare de vrăjitoare".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici