Angela Merkel: Cooperarea cu Rusia trebuie să continue pe termen mediu şi lung

Cooperarea strânsă cu Rusia trebuie să continue "pe termen mediu şi lung", dar este necesar "un minim de valori comune", afirmă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, citată de AFP.

1559 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Cooperarea cu Rusia trebuie să continue pe termen mediu şi lung

Angela Merkel (Imagine: Gabriel Pecheanu/Mediafax Foto)

"Sunt convinsă că, pe termen mediu şi lung, cooperarea strânsă cu Rusia trebuie să continue. Acest lucru necesită un minim de valori comune care să se reflecte la nivel politic", declară Merkel într-un interviu acordat Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Merkel a exclus orice responsabilitate a Uniunii Europene pentru izbucnirea crizei din Ucraina, respingând astfel o idee evocată de fostul cancelar Gerhard Schröder.

"Nu trebuie să uităm faptul că fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici avea în vedere de mult timp semnarea unui acord de asociere cu UE. S-a răzgândit în ultimul moment (...). Pe toată durata negocierilor, UE a făcut oferte de cooperare Rusiei", a amintit Merkel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici