Angela Merkel: Occidentul trebuie să menţină sancţiunile împotriva Rusiei

Occidentul trebuie să menţină sancţiunile împotriva Rusiei pentru a evita agravarea situaţiei în Ucraina, afirmă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, citată de AFP.

447 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Occidentul trebuie să menţină sancţiunile împotriva Rusiei

Angela Merkel (Imagine: Gabriel Pecheanu/Mediafax Foto)

"Sancţiunile trebuie menţinute, pentru a demonstra că suntem serioşi", a spus Merkel.

"Dacă arătăm că suntem inactivi şi permitem o escaladare a situaţiei, nu va fi o situaţie de dorit", a precizat Merkel într-o conferinţă de presă comună cu premierul Letoniei, Laimdota Straujuma.

Administraţia de la Kiev acuză insurgenţii că au atacat luni un convoi de refugiaţi, provocând "numeroase victime civile".

"Este regretabil că mediul de securitate s-a degradat din cauza crizei ucrainene. Înţeleg foarte bine preocupările cetăţenilor din Letonia, din alte ţări baltice şi din Polonia", a spus Merkel.

"Trebuie să le oferim asigurări partenerilor din cadrul NATO ameninţaţi sau puşi în pericol. În contextul amplificării ameninţării, trebuie să demonstrăm că avem o abordare unitară", a subliniat cancelarul german.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici