Angela Merkel şi Emmanuel Macron vor semna un nou tratat bilateral de cooperare

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron vor semna, la 22 ianuarie, un nou tratat de cooperare şi integrare franco-germană, a informat Guvernul german, relatează site-ul EUObserver.com.

275 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel şi Emmanuel Macron vor semna un nou tratat bilateral de cooperare

Tratatul va fi semnat în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Aachen, cel mai vestic oraş german.

Acesta va avea la bază Tratatul de la Elysee, semnat în 1963, care a avut "o contribuţie semnificativă la reconcilierea istorică între Germania şi Franţa".

"Noul tratat va consolida şi mai mult relaţiile deja puternice între Germania şi Franţa, în special în zona politicii economice, politicii externe şi de securitate, politicii culturale şi educaţionale, politicii de cercetare şi tehnologie, politicii climatice şi de mediu şi cooperării între societăţile civile şi regiunile de frontieră", se mai arată în comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici