Anonymous a început "Operaţiunea ISIS": Hackerii au lansat mii de atacuri cibernetice şi susţin că au identificat jihadişti care recrutau adepţi în Europa

Hackerii de la Anonymous au început "Operaţiunea ISIS" prin publicarea mai multor date personale ale unor supecţii care ar face parte din organizaţia teroristă. Informaţii despre mii de atacuri cibernetice şi detalii care îi vizează pe jihadişti au fost dezvăluite online cu hashtag-urile #opISIS şi #opParis, informează The Independent.

47880 afișări
Imaginea articolului Anonymous a început "Operaţiunea ISIS": Hackerii au lansat mii de atacuri cibernetice şi susţin că au identificat jihadişti care recrutau adepţi în Europa

Anonymous a început "Operaţiunea ISIS": Hackerii au lansat mii de atacuri cibernetice şi susţin că au indentificat jihadişti care recrutau adepţi în Europa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Anonymous a spart conturile de social media pe care le aveau presupuşi jihadişti şi a făcut publice mai ales detaliile personale ale celor implicaţi în procesul de recrutare ISIS. Informaţiile personale ale suspecţilor extremişti au început să apară după ce Anonymous "a declarat război" ISIS, în urma atacurilor de la Paris.

Hackerii au făcut publică o listă de conturi pe Twitter şi site-uri pe care operază jihadiştii. Cel puţin o postare, văzută de jurnaliştii de la The Independent, conţine detalii personale, inclusiv adresa fizică a unui individ care pretinde a fi un recrutor ISIS în Europa.

Mai mult, Anonymous susţin că au atacat cu succes mii de conturi de pe reţele de socializare, iar mai multe site-uri pe care le-au identificat a fi asociate cu ISIS au fost distruse.  De la debutul "Operaţiunii ISIS", Anonymous ar fi responsabil pentru eliminarea a peste 5.500 de conturi suspecte.

Activiştii par să îşi fi intensificat atacurile cibernetice în ceea ce au anuţat a fi "cea mai mare operaţiune" din istoria sa, ca răspuns la atacurile de la Paris, soldate cu 129 morţi. Anterior, hackerii s-au axat în mare parte pe piratarea conturilor de social media.

Cu toate acestea, nici unul dintre detaliile dezvăluite nu pot fi confirmate în mod independent, precizează jurnaliştii britanici. Datele ar putea fi eronate, dat fiind faptul că, în trecut, s-a mai întâmplat ca Anonymous să dea greş.

Mesajul transmis de jihadişti la ameninţarea Anonymous

După declaraţia de "război" transmisă de Anonymous, Statul Islamic a răspuns, pe un cont din aplicaţia de mesagerie Telegram, prin mesajul: "Nişte idioţi".

Cu toate acestea, potrivit Business Insider, mesajul ISIS conţine şi "instructiuni" despre cum pot fi evitate eventualele atacuri: "Nu deschideti linkuri decât dacă acestea provin dintr-o sursă sigură. Schimbaţi constant protocolul de adresa. Nu vorbiţi cu persoane pe care nu le cunoaşteti pe Telegram sau prin mesaje Twitter".

Anonymous declară război ISIS

Hackeri din Anonymous au publicat, luni, un videoclip în care declară război total Statului Islamic şi anunţă atacuri cibernetice devastatoare.

"Activişti Anonymous din toată lumea vă vor vâna. Da, pe voi, paraziţii care ucid victime nevinovate, vă vom vâna la fel cum am făcut cu cei care au comandat atacurile de la Charlie Hebdo. Aşa că pregătiţi-vă pentru o reacţie masivă din partea Anonymous. Fiţi conştienţi de faptul că nu vom renunţa niciodată. Vom lansa cea mai mare acţiune împotriva voastră, aşteptaţi-vă la foarte multe atacuri cibernetice. Războiul a fost declarat. Pregătiţi-vă! Şi ţineţi mine, poporul francez este mai puternic decât voi şi va ieşi din această atrocitate şi mai puternic", a fost mesajul transmis de Anonymous.

În ianuarie, după atacurile teroriste de la Charlie Hebdo, hackerii francezi şi belgieni au blocat un site francez care susţinea ISIS şi peste 1.500 de pagini de Twitter şi Facebook ale unor susţinători ai Statului Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici