ANUNŢ crucial: Secretarul Trezoreriei SUA se retrage de la conferinţa din Arabia Saudită, după dispariţia jurnalistului

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Steve Mnuchin, a informat că a decis să se retragă de la conferinţa pe tema investiţiilor, ce se va desfăşura în Arabia Saudită, pe fondul dispariţiei jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

26464 afișări
Imaginea articolului ANUNŢ crucial: Secretarul Trezoreriei SUA se retrage de la conferinţa din Arabia Saudită, după dispariţia jurnalistului

ANUNŢ crucial: Secretarul Trezoreriei SUA anunţă că se retrage de la conferinţa din Arabia Saudită, după dispariţia jurnalistului

"Tocmai m-am întâlnit cu preşedintele Donald Trump şi Mike Pompeo şi am decis că nu voi participa la summitul Iniţiativa Investiţiilor Viitoare din Arabia Saudită", a informat Mnuchin pe Twitter.

Steven Mnuchin face parte din grupul de figuri importante au decis să nu participe la conferinţa de la Riad. Printre aceştia se numără ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, ministrul britanic al Comerţului, Liam Fox şi directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde.

Conferinţa, care se va desfăşura între 23 şi 25 octombrie, reprezintă o strategie a prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman de a diversifica economia ţării, care în prezent se bazează pe exporturile de petrol.

Khashoggi, editorialist al publicaţiei The Washington Post şi un critic al politicilor Riadului, a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul saudit la Istanbul pentru a obţine acte pentru căsătorie.

O echipă formată din anchetatori turci şi saudiţi a început, luni după-amiază, percheziţiile în sediul Consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, la două săptămâni de la dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi.

Un oficial turc de rang înalt a declarat sub protecţia anonimatului pentru agenţia The Associated Press că dovezile găsite de anchetatori indică asasinarea jurnalistului în sediul Consulatului saudit. Un alt oficial turc a afirmat pentru CNN că jurnalistul a fost ucis în Consulat, iar corpul a fost tăiat şi transportat.

Atât posturile CNN şi CNBC, cât şi publicaţia The New York Times, au anunţat că nu vor sponsoriza conferinţa. Cu toate acestea, Arabia Saudită nu a exprimat intenţia de a anula evenimentul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici