Apel la organizarea unui "marş de un milion" de persoane marţi, în Egipt

Mişcarea de contestare din Egipt, care cere plecarea preşedintelui Hosni Mubarak, a făcut apel luni la organizarea unui "marş de un milion" de persoane, marţi, la o săptămână de la începutul revoltei populare contra regimului aflat la putere de 30 de ani, potrivit organizatorilor.

28 afișări
Imaginea articolului Apel la organizarea unui "marş de un milion" de persoane marţi, în Egipt

Apel la organizarea unui "marş de un milion" de persoane marţi, în Egipt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"S-a hotărât, în noaptea (de duminică spre luni), că marţi se va organiza un marş de un milion de persoane", a declarat Eid Mohammad, membru al acestei mişcări şi unul dintre organizatori.

"Am hotărât, de asemenea, să lansăm o grevă generală", a adăugat el.

Apelul la grevă a fost lansat, iniţial, duminică seara, de muncitori din oraşul Suez, unul dintre cele mai importante trei oraşe din ţară, alături de Cairo şi Alexandria, în care au avut loc manifestaţii şi proteste deosebit de violente, în care s-au instituit interdicţii de circulaţie.

"Ne alăturăm muncitorilor din Suez şi vom începe o grevă generală până când cerinţele noastre vot fi satisfăcute", a declarat unul dintre organizatori, Mohamed Waked.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici