Arabia Saudită a eliberat un cetăţean american încarcercat din cauza unor tweet-uri controversate

Arabia Saudită a eliberat luni un cetăţean american, un pensionar din Florida, în vârstă de 72 de ani, pe care l-a întemniţat de mai bine de un an din cauza vechilor sale tweet-uri critice la adresa prinţului moştenitor al regatului, a declarat fiul său.

377 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită a eliberat un cetăţean american încarcercat din cauza unor tweet-uri controversate

Sursa foto: Profimedia

Nici oficialii saudiţi şi nici oficialii americani nu au confirmat imediat eliberarea lui Saad al Madi, însă punerea sa în libertate este în plin proces. Madi a fost luni seara acasă cu membrii familiei sale care locuiesc în Riad, a declarat fiul său, Ibrahim al Madi, în Statele Unite.

Oficialii saudiţi au renunţat la toate acuzaţiile împotriva bătrânului Madi, care are dublă cetăţenie. Dar nu se ştie momentan dacă regatul îi va ridica interdicţia de călătorie impusă în procesul iniţial.

Arabia Saudită l-a condamnat pe Madi anul trecut la 16 ani de închisoare, afirmând că tweeturile sale critice despre modul în care este guvernat regatul echivalează cu acte teroriste.

În timp ce oficialii americani s-au străduit să obţină eliberarea lui şi după ce preşedintele Joe Biden a călătorit în Arabia Saudită vara trecută în încercarea de a îmbunătăţi relaţiile cu naţiunea bogată în petrol, o curte de apel saudită a mărit pedeapsa de închisoare a lui Madi la 19 ani.

Cazul a fost unul dintre multele presupuse abuzuri asupra drepturilor omului care au înrăutăţit relaţiile dintre Prinţul Moştenitor Mohammed bin Salman şi Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici