Armata chineză spune că este pregătită să intervină în Hong Kong dacă protestele cresc în amploare

  • Comandantul garnizoanei din Hong Kong a Armatei Republicii Populare Chineze a spus că 10.000 de soldaţi sunt pregătiţi să apere suveranitatea oraşului
  • Beijingul avertizează protestatarii să nu subestimeze capacitatea Chinei, relatează The Guardian.
1152 afișări
Imaginea articolului Armata chineză spune că este pregătită să intervină în Hong Kong dacă protestele cresc în amploare

Armata chineză spune că este pregătită să intervină în Hong Kong dacă protestele cresc în amploare

Armata chineză este pregătită şi capabilă să ofere protecţie suveranităţii chineze în Hong Kong, a precizat comandantul garnizoanei din oraş. Declaraţia vine după ce manifestaţiile au crescut numeric şi în intensitate odată cu planurile de implementare a unei legi naţionale a securităţii în oraş, ce ar oferi Chinei mai mult control.

Avertismentul vine la scurt timp după ce protestatarii au anunţat demostraţii pentru ziua de miercuri când încep dezbateri pe controversata lege.

Într-un interviu acordat televiziunii de stat din China, Chen Daoxiang, comandatul garnizoanei din Hong Kong a spus că armata are "determinarea, încrederea şi abilitatea să protejeze securitatea naţională" în oraş.

"Avertizăm cu stăruinţă aceşti oameni şi forţele din spatele lor să nu subestimeze hotărârea fermă a guvernului central de a menţine suveranitatea naţională, interesele de securitate şi dezvoltare şi de a proteja prosperitatea şi stabilitatea Hong Kong-ului alături de interesele fundamentale ale compatriotilor din Hong Kong", a precizat luni reprezentatul Chinei în Hong Kong.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici