Armata Siriei se repoziţionează în faţa ameninţărilor occidentale. Zeci de sedii militare sunt evacuate: "Nu este o abandonare"

Armata siriană a început să se repoziţioneze în ultimele 48 de ore din cauza ameninţărilor occidentale împotriva poziţiilor militare ale regimului, ca represalii faţă de presupusa utilizare a armelor chimice, potrivit unei organizaţii neguvernamentale.

2448 afișări
Imaginea articolului Armata Siriei se repoziţionează în faţa ameninţărilor occidentale. Zeci de sedii militare sunt evacuate: "Nu este o abandonare"

Armata Siriei se repoziţionează în faţa ameninţărilor occidentale: ”Nu este o abandonare.

"Nu este o abandonare a poziţiilor, ci o repoziţionare militară în ultimele 48 de ore", a explicat pentru AFP, miercuri, Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care se sprijină pe o reţea de militanţi în întreaga ţara.

"Zeci de sedii ale comandamentului militar şi comandamentului brigăzilor sunt evacuate pentru a se stabili în altă parte. Aceste schimbări de poziţie au loc la Damasc, la Homs şi la Hama (centru), pe coasta mediterană, la Sueida şi Deraa, în sud", a precizat el.

Contactat de AFP, un oficial din cadrul serviciilor de securitate de la Damasc a explicat: "Nimeni nu îşi dezvăluie planul, toate armatele din lume care sunt ţinta unor atacuri vor să se apere, să apere poporul şi patria, este misiunea armatelor".

"De doi ani şi jumătate, noi suntem în centrul bătăliei. (Teroriştii) cu care ne confruntăm nu diferă prin nimic de ameninţările actuale" din partea occidentalilor, a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici