Arseni Iaţeniuk solicită suplimentarea trupelor în zona de interdicţie de la Cernobîl

Arseni Iaţeniuk, premierul Ucrainei, a solicitat suplimentarea numărului de trupe în zona centralei nucleare de la Cernobîl pentru a împiedica posibilele intruziuni frecvente în aria respectivă, informează site-ul agenţiei de presă Interfax.

561 afișări
Imaginea articolului Arseni Iaţeniuk solicită suplimentarea trupelor în zona de interdicţie de la Cernobîl

Arseni Iaţeniuk solicită suplimentarea trupelor în zona de interdicţie de la Cernobîl (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Arseni Iaţeniuk a solicitat, vineri, ministrului de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, să suplimenteze numărul de echipaje militare care supraveghează zona în care se afla centrala nucleară de la Cernobîl pentru o perioadă de câteva săptămâni pentru a împiedica posibilele intruziuni.

Premierul a cerut să fie suplimentate atât trupele trimise de Ministerul de Interne, cât şi cele ale Gărzii Naţionale, precizând că incendiile din zona de interdicţie sunt premeditate, în mod frecvent, pentru că în aria respectivă au fost găsite mai multe torţe de foc.

"Solicit ministrului de Interne să trimită acolo (în zona în care se află centrala nucleară de la Cernobîl - n.r.) trupe suplimentare ale Gărzii Naţionale şi ale Ministerului de Interne. Să trimită trupele unite ale Ministerului de Interne şi ale Gărzii Naţionale pentru câteva săptămâni pentru a păzi şi a monitoriza zona de interdicţie", a declarat Iaţeniuk în cadrul unei reuniuni a Comisiei guvernamentale privind siguranţa în cazurile dezastrelor ecologice şi cauzate de oameni, organizată vineri, la Kiev.

Noi incendii de vegetaţie au izbucnit în zona de interdicţie din Cernobîl, la sfârşitul săptămânii trecute. Anterior, un incendiu de vegetaţie a izbucnit sâmbătă în apropierea satelor Zamostia şi Kovşilivka, în districtul Ivankiv, situat tot în zona interzisă din jurul centralei nucleare Cernobîl. Zona de interdicţie creată în jurul centralei nucleare dezafectate de la Cernobîl, situată în nordul Ucrainei, a mai fost afectată la începutul lui iulie de incendii de vegetaţie, care au generat creşterea nivelului de radiaţii în regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici